Kosár
Az Ön kosara üres

Bíbor rügyek prémium fekete tea


  • Eredet: Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Prémium vad bíbor rügy tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4-5 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 490.- Ft

Megveszem

 

Bíbor rügyek prémium fekete tea 

Purple buds black tea   Nyugat-Yunnanban 2016 tavaszán szüretelt, magas antocián tartalmú bíbor rügyekből készített csak rügy fekete tea.  A szubtrópui éghajlaton, alacsony szélességen, nagy tengerszint feletti magasságon a tea az antocián termelésével védekezik a nagy UV kitettség ellen.  A fotoszintézist ellátó szövetek esetében az antocián pigmentek védelmet nyújtanak a napsugárzás káros hatásai ellen ezáltal védve a létfontosságú szöveteket. Ennek eredményeként a növények fiatal hajtásai pirosak, vagy rozsdaszínűek, a lombhullatók őszi levelei sárgásbarnák lesznek, valamint a széleslevelű örökzöldeknél a téli időszak alatt a levelek pirosas árnyalatúvá válnak. Egy elmélet szerint azért kapnak piros árnyalatot a levelek, mert így elkerülik a piros fény hullámhosszában vak növényevőket. 

Az antocián erős antioxidáns, ezzel is segítve a káros UV sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezést. Az antioxidáns tulajdonságot elfogyasztás után is megtartja, többek között ezért is nagyon egészségesek a piros héjú vagy húsú gyümölcsök. A gyümölcsök közül kimagasló a szeder antocián tartalma. A vízben oldódó antociánt a tea elkészítésekor elfogyasztjuk.  Kissé sós, kesernyés, orvosságos karakter, amit néhány nap után újra kíván a szervezetünk, amikor azon morfondírozunk, melyik teát igyuk.

 

Némileg hasonlít a gabás teákhoz is.  Elegendő belőle 4-5 gramm, elmosás nélkül 95 Co fokos tiszított vízzel. Sok rövid felöntéssel vallatható.

Ez a tea is bíbor rügy, érlelt változatban pedig ezt ajánljuk.

 

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Purple buds black tea   Purple buds black tea   Purple buds black tea   Purple buds black tea   Purple buds black tea   Purple buds black tea