Kosár
Az Ön kosara üres

Dian Hong yunnani aranyvörös Assam klón


  • Eredet: Fenqing, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: Assami alfajból készült teljesen fermentált fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 190.- Ft

Megveszem

 

Dian Hong yunnani aranyvörös Assam klón 

Dian Hong Yunnani aranyvörös assam tea  

Feng Qing  凤庆 Járás Lincangban, ami teás embereknek elsősorban fantasztikus fekete teái miatt fontos. Itt találták fel a Dian Hongot, a kámforos, muskotályos Yunanni aranyvörös teákat, aminek ez a tea is egy képviselője azzal a különlegességgel, hogy vad, assami típusú teafákról szedett alapanyagból készült. Arról, hogy milyen tea variánsok találhatók Yunnanban és miért, itt olvashat bővebben. Ez a tea egyik ős variánsa, amit emberek hurcoltak tovább Északkelet-India felé. 

A tea maga 2014 tavaszi szedés, robusztus, erős, vállas, sűrű. Nem bonyolult, az aromái a kratoszi test mögött gomolyognak, aztán, ha ügyesen készítjük el, a szájpadlás boltozata felé szabadulnak fel. Keveset és ügyesen!!

 

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Dian Hong Yunnani aranyvörös assam tea   Dian Hong Yunnani aranyvörös assam tea   Dian Hong Yunnani aranyvörös assam tea