Kosár
Az Ön kosara üres

1980 érlelt Liu Bao hei cha


  • Eredet: Wuzhou, Guangxi, Kína
  • product.gyarto: Guangxi Wuzhou
  • Gyártási év: 1980
  • Jelleg: Érlelt, préselt, posztfermentát sötét fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid pár másodperces elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


15 800.- Ft

Megveszem

 

1980 érlelt Liu Bao - hei cha 

1980 érlelt Liu Bao hei cha  

A nyolcvanas évekből származó, arany címkés, Hong Kongban szárazon tárolt és érlelt Liu Bao posztfermentált hei cha sötétfekete tea. A Liu Bao teáról részletesen itt olvashat. A Liu Baot gyártás után 40 kilós bambuszkosarakban, érlelőraktárakban, sok esetben érlelőházakban, pincékben tárolják, két év eltelte után már iható. Amikor a gyártó, s teaház tulajdonos, a kereskedő, a befektető úgy dönt, hogy elég, akkor megfordítják  és darabokra szedik. Innen kezdőddik a tea harmadik élete, míg végül egy kis darab el nem jut a vevő teás asztaláig otthon, a teaházban, vagy a dolgozószobában, ahol a teáskannában egy kis időre életre keltik. A Liu Bao a gyártás és az érés során is baktériumos fermentáción esik át, amit az élelmiszeriparban használatos, jól ellenőrzött, barátságos mikroorganizmusok végeznek. minél tovább érik egy ilyen tea, annál inkább megváltozik és eredeti polifenoltartalma jelentősen átalakul. Gazdag és különleges aromák születnek, miközben  egyre édesebbé is válik. A tea apró levelű, jin arany minőségű.

Ezt a teát a nyolcvanas évek óta (közelebbi dátum nincs) Hong Kongban tárolták.

Elkészítésekor, mint minden érlelt, vagy besütött teát 100 Co-os vízzel röviden el kell mosni, az első két rövid felöntést nem isszuk meg.

Használjon 5-6 gramm teát és végig nagyon forró vizet. Érdemes fokozottan kontrollálni a teát, nem kell túlönteni. Az ilyen szuper érlelt teák három arcukat mutatják. Van egy lassan feltárulkozó (3 felöntés) egy sűrű, tömény  (5-10 felöntés) és egy színtelen, de nagyon kellemes, édes szakasz (5 felöntés)  A sheng teák esetében a középső szakasz hosszabb.

 Volt nagyapámnak egy pincéje, benne egy rejtek odú, abba dugta el a pálinkát, ha nehezebb idők, csendőrök, vagy az AVH jött. Volt ott egyéb ottfelejtett dolog is. Ez a tea olyan, mintha ottfelejtették volna abban a pinében a teát a pálinkát, meg nagyapámat is.  Dohos és édes, penészes és selymes, fahéjas és kámforos.

Emitt videó a kosár felbontásáról.

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea   1980 liu bao érlelt hei cha posztfermentált sötét tea