Kosár
Az Ön kosara üres

Ginszeng gyökér


  • Eredet: Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: vágott ginszeng gyökér

8 490.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

panax ginseng vágott ginszeng gyökér

 Panax ginseng C. A. Mey. – ARALIACEAE (koreai) ginszeng Ginseng radix (Ph. Eur. 4., Ph. Hg. VIII.)

Honos Kínában, K-Ázsiában, Távolkeleten. Koreában termesztik a legnagyobb mennyiségben, Korea és Kína gyártja a legjobb minőséget. Évelő lágyszárú, a gyökeret rendszerint 4-7 éves növények szolgáltatják.

Ez a hivatalos drog. Hatóanyaga: 1,5-3% triterpén-szaponin (tetraciklusos dammaran-típusú és kisebb arányban pentaciklusos oleanan-típusú) ginsenosidok, kisebb mennyiségben poliin

(falcarinol, panaxynol), peptidoglukanok (panaxan A-U), poliszaharidok (pl. keményítő), kb. 0,05% illóolaj (limonen, citral).

Az emberiség évezredek óta termel és fogyaszt olyan növényeket, amelyeket különösen előnyösnek tapasztal az egészség megóvására és az életminőség javítására. A ginszeng az egyik legnépszerűbb fitoterápiás gyógynövény.

Neve (Pan=minden + axos=gyógyszer) azt jelenti, mindent gyógyító növény. A kínai név  (renshen) a gyökér ember alakjára, továbbá a test, az elme és a szellem egységére utal.

A már sokszor idézett Bencao Gangmu (a kínai gyógynövény encilkopédia  Li Shizhen 1596.) szerint a ginszeng nem gyógyszer, hanme fitoterápiás, roboráló, erősítő szer, ami 23 betegség kezelésére alkalmas, egyben a Dongeui Bogam , akoreai klinikai farmakológia összes 3944  receptje közül 653-ban (az összes recept 16.6%-a) szerepel összetevőként.

A ginszeng fajtái:

1. Panax ginseng C. A. Meyer (Koreai ginszeng)

2. Panax japonicus C. A. Meyer (Japán ginszeng)

3. Panax major Ting

4. Panax notoginseng (Burkill) F. H. Chen (Sanchi ginszeng)

5. Panax omeiensis J. Wen 6. Panax pseudoginseng Wallich

7. Panax quinquefolius L. (Amerikai ginszeng)

8. Panax sinensis J. Wen

9. Panax stipuleanatus H. T. Tsai & K.M. Feng

10. Panax trifolius L. (Törpe ginszeng)

11. Panax wangianus Sun

12. Panx zingiberensis C.Y. Wu & K.M. Feng

13. Panax vietnamensis Ha et Grushv. (Vietnámi ginszeng)

A feldolgozás alapján háromféle ginszenget különböztetünk meg

(a) friss ginszeng (4 évesnél fiatalabb, frissen fogyasztható)

(b) Fehér ginszeng (4-6 éves, tisztított, majd napon szárított);

(c) vörös ginszeng (6 évesen takarítják be, majd gőzölik és szárítják)

A vörös ginszeng feldolgozási módot a megnövekedett igény hívta életre. 

Bevizsgált, az EU növényegészségügyi előírásoknak megfelelő ginszeng.

Best before 2026. április

 

panax ginseng vágott ginszeng gyökér

Egyébként így néz ki az egész gyökér, ami ugyancsak felvágható és fogyasztható, de mi a fenti vágott változatot kínáljuk, amit egy ahogy van meg lehet enni, nagyon finom, csak persze pár darabkánál nem kell többet.

ginszeng gyökér

ginszeng gyökér

ginszeng gyökér

 

ginszeng

Cikkek a témában.

asztma

fokhagymával meg mindenre jó.