Kosár
Az Ön kosara üres

Fukamushi


A japán zöld teák oxidáxióját nem sütéssel, hanem rövid gőzöléssel állítják meg. Az átlagos gőzölési idő nem több 30-40 másodpercnél.   Ezek a "normálisan" gőzölt ún. Chumushi  (中蒸し más, elterjedtebb kifejezéssel  Futsuu-mushi 普通蒸し) teák.  Vannak rövidebb ideig hőkezelt ún. Asamushi (浅蒸し (enyhén gőzölt) teák. A XX. század második felében a nagyipari teatermelésben  - főként a gyengébb minőségű, asztingensebb teák feljavítására  kezdett elterjedni a hosszabb gőzölés.  Csakhamar észervették, hogy a hosszabb gőzölés teljesen más szerkezetű öntet előállítására alkalmas, amit nagy aminosav, csökkent katechin tartalom jellemez. Ezek a mélyen gőzölt, azaz Fukamushi  (深蒸し茶)  teák, amelyek telt, édes könnyen iható egészséges zöld teák.

Rendezés

Hoshino Fukamushi Kabusecha

Mélyen gőzölt árnyékolt tea

5 890.- Ft

Hoshino Fukamushi sencha

mélyen gőzölt sencha

6 190.- Ft

Sencha Kagoshima Gyokujou

fukamushi prémium

3 890.- Ft