Kosár
Az Ön kosara üres

Tsubokiri gyokuro


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: Prémium, árnyékolt zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.

    Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on

    Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


9 420.- Ft

Megveszem

Tsubokiri gyokuro - Az első gyokuro

Minden évben novembertől kapható, amíg a készlet tart!

Marukyu-Koyamaen Tsubokiri gyokuro

A japán teaültetvényeken a shincha mellett a legfontosabb bemutatótea a tsubokiri időszak reprezentatív teája.  Október végére, amikor a teaházban a hidegek eljövetelével megnyitják a teaház közepén fekvő tűzhelyet eljön az ideje az idén májusban szedett teát tartalmazó korsó megbontásának. A gyokuro és a matcha esetében ez ténylegesen egy szertartás, míg a senchák kevésbé formálisan, de lehetőség szerint díszcsomagolásban érkeznek a vevőkhöz.

A tsubokiri gyokuro magas színvonalú finoman átható, illatos, hosszú ízű árnyékolt tea.

 

A gyokuro hagyományos módon, rizsszalmával árnyékolt, gőzölt finom rügytea. Részletesebben itt olvashat róla.

A japán teák sosem frissek és mégis mindig azok. A tavaszi szedést követően közel fél évig érnek, majd egy csodálatos szertartás

keretében bontják ki őket és mutatják be a nagyközönségnek. Ez a tsubokiri, a teáskorsó felnyitása. Ez a japán tea

egyik legfontosabb eseménye. Ez a tea Marukyu Koyamaennek erre az eseményre kevert, ünnepi, bemutató gyokuro teája,

díszcsomagolásban.

A tubokiri teákról az új tea bemutatásának szertartásáról itt és itt olvashat.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt

Belépő a gyokuro tea világába pedig itt >>>>>>

marukyu-Koyamaen Tsubokiri gyokuro

marukyu-koyamaen Tsubokiri gyokuro

Tsubokiri gyokuro Marukyu Koyamaen

Tsubokiri gyokuro Marukyu Koyamaen

Tsubokiri gyokuro Marukyu Koyamaen

kuchikiri

tsubokiri tea marukyu - koyamaentsubokiri tea marukyu - koyamaen