0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Hoshino Fukamushi Kabusecha


  • Eredet: Hoshi falu, Yame, Japán
  • Gyártó: Hoshino Seichaen
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: Mélyen gőzölt árnyékolt tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 8 gramm teát.   Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.

    Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

    Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.


5 290.- Ft

Megveszem

 

Hoshino Fukamushi sencha japán zöld tea

 

 

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

 

Hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

A japán zöld teákat gőzölik, ezzel állítják meg a fermentációt.  A gőzölés általában 20-30 másodpercig tart, a tea tulajdonképpen csak keresztülzuhan egy csatornán, amiben forró gőz áramlik fel. Ezt a teacsaládot futsumushi cha (普通蒸し茶) normálisan gőzölt teának is hívják. Ha a gőzölési folyamat tovább tart  (1-1,5 percig) azt a teát fukamushi chának (深蒸し煎茶) nevezzük. Mélyen gőzölt teaként gyártanak senchát, kabusechát, banchát, sőt gyokurót is. A mélyen gőzölt tea nagyon eltérő karakterű lesz. Csökken a tea fanyarsága, jelentősen nő az íz mélysége, édesebb és testesebb benyomást kelt. A fukamushi teák levele a tartósabb gőzölés során jobban sérül, ezért szárítás után ritka a tű formájú, magas minőségű fukamushi sencha, sok szokott lenni benne a poros, morzsalékos állomány, ami eltömíti a szűrőket még erősebbé, mélyebben zölddé téve az öntetet. A fukamushi túlgőzölése során a katechin összetevők részben károsodnak, túlsúlyba kerülnek az aminosavak, ettől édesebb és zöldebb az öntet. Elkészítéskor használjuk a megszokott 70 C fokos vizet, kicsit rövidebb, 40 másodperces felöntésekkel.

 Ez a fukamushi kabusecha érdekes helyre kerül tágas, fényes íz emléktáramban. A yamei kabusechák nagyon virágos, édes kellemes teák.  Hogyan házasítsuk most össze ezeket a teákat a mély gőzölés által kínált mély, méginkább umamis ízekkel?  Pontosabban kinek kell ez? Akinek túl édes a kabusecha, de akinek túl vastag a fukamushi sencha. Sokfélék vagyunk, van, aki lila autót vesz, vagy házat épít egy vízimalom felé és békésen alszik a dübörgő vízesés felett. Van, aki mélyen gőzölt, de árnyékolt teát iszik. Fura szerzetek.

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

 

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea

hoshino fukamushi kabusecha japán zöld tea