Kosár
Az Ön kosara üres

Gaba midori funmatsucha


  • Eredet: Shizuoka, Japán
  • product.gyarto: Hattori Tea Shizuoka
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: szárral együtt őrölt magas gaba tartalmú porrá őrölt zöld tea

8 900.- Ft / db

Megveszem

Gaba midori funmatsucha porrá őrölt zöld tea

Gaba matcha funmatsucha porrá őrölt zöld tea Shizuokából.

funmatsucha 粉末茶, azt jelenti, hogy a tea termelő annyira belejön a tea őrlésbe, hogy a végén mindent, ami a keze ügyébe kerül megőröl. Legalábbis a tea levelét mindenképpen. A matcha árnyékolt teából készül és kikerül belőle a levélszár, levélnyél, levél erezet (!) az így létrejött négyzetes levélfoszlányokból a tenchából őrlik a matchát.  Már többször írtunk róla, hogy a mai matcha őrületben a piacon lévő matcha alig pár százaléka igazi matcha.  A többi csak őrölt tea  - ahogy a debreceni dandárparncsnok mondta volt, miközben elmajszolt egy matcha kekszet - "darált tea".

Az itt nem látható tea árnyékolt teából származik egy BIO minősítésű shizuokai ültetvényről, aminek a neve sokat sejtetően Hattori. A tea szedését követőne nem készítettek belőle tenchát, ellenben elvonták tőle az oxigént, aminek eredményeképpen megugrott a GABA tartalma.  Itt annyira  megugrott, hogy kiugrott a leveleket tartalmazó zsákból. Hivatalosan akkor nevezhetünk Gaba teának egy teát, ha a GABA tartalma eléri a 150 mg / 100 g értéket.  A tajvani gaba oolongoknak általában 200 mg, ennek a teának 450 mg/100 g a GABA tartalma. 

A magas gaba tartalom annak is köszönhető, hogy nem tencha alapot készítettek belőle, így nem került ki belőle a levélerezet, ami a gaba otthona a teán belül. Aki megkóstolja, ne számítson a Koyamaen gabaron matchára, ami egy igazi matcha. Sokkal inkább egy nagyon jól iható gaba löketre.

Gaba midori funmatsucha porrá őrölt zöld tea

Gaba midori funmatsucha porrá őrölt zöld tea

Gaba midori funmatsucha porrá őrölt zöld tea

Gaba midori funmatsucha porrá őrölt zöld tea