Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Hoshino Matcha Ikenoshiro. "Fehér tó". Nem könnyű ezeket a Yame matchákat leírni, egy politológusnak sokkal könnyebb dolga van. Vagy győznek, vagy nem. Itt egy hajnali látkép egy tóval. Felidézem a csendet, az olajsima vizet, a víz felé beúszik a köd, a fák között már mozgolódnak a madarak. De ez a képnek csak az egyik része. A másik a felszín alatti ismeretlen, sőt fagyos, tapadós agyag, az iszapos, átlátszatlan vízzel, a mederbe süllyedt tárgyakkal. Egy kép, amitől szabadulni szeretnénk, míg végül dobogó szívvel ébredünk a hajnali ágyban. Mindkettő hozzátartozik a tó fehérségéhez.
Usuchaként és koichaként elkészítve is kitűnő, selymes tea.