0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Matcha Chigi no Shiro


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártó: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Alkalmas usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.           

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


6 700.- Ft

Megveszem

 

Chigi no Shiro - Ezer fa       

matcha chigi no shiro marukyu koyamaen

                                                                                                                                                                                                                                                                    A tea neve a 20 évenkénti eseményre vonatkozik, amikor a Japán szülőhelyének számító, legszentebb Ise Shinto Szentély újjáépítésére fákat ültetnek és a szentély fő és melléképületeit teljesen kicserélik. Ez a Shikinen Sengu, ilyenkor mind a szentélyt, mind kellékeit aprólékos munkával szétbontják, majd újrafaragják és teljesen újjáépítik.  1300 éve tesznek így, először 690-ben Tenmu császár parancsára, legutóbb pedig 2013 őszén.

Ahogy újjáépítik az épületeket és a hidat, úgy építi újjá az ember sejtjeit ez a tea - valami ilyesmi a név üzenete. Tipikus uji matcha, ilyen teával kínálják az embert, ha matchát akarnak mutatni.  Kissé karcos, tapadós, testes tea, amiben csak távoli a kesernyés, fanyarság, de érezhető, mégis jól ellensúlyozza az édes hab.  Híg, usucha karakterét nagy testbe ültették. Mattcha itt írt róla ellentmondó dolgokat. 

matcha chigi no shiro marukyu koyamaen
 
Matcha Chigi no shiro marukyu-Koyamaen tea
 
Matcha Chigi no shiro marukyu-Koyamaen tea
 
Matcha Chigi no shiro marukyu-Koyamaen tea
 
Ise shinto

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), usucha híg teához 1-2 gramm teát.                                                                                                               Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>