0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Shinmatcha Hatsu Enishi


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártó: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


15 900.- Ft

Megveszem

 

Shinmatcha Hatsu Enishi - Egy új karma kezdete 

Shinmatcha Marukyu Koyamaen powdered green tea
 

Szezonális matcha, ami májustól kapható amíg a készlet tart.

  A shinmatcha különleges élmény. A friss japán teák (shincha) bemutatásának célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.

A shinmatcha arany fokozata a Kin teljes neve Hatsu Enishi azt jelenti: "egy új karma kezdete". Íze olyan intenzitású, hogy fél órával a tea elfogyasztása után is a szánkban bolyong. Matchából talán a Kiunra emlékeztet. Az egyik legfinomabb elérhető tea. 

 Tudnivaló az is, hogy a tengerentúli nagykereskedőknek, így nekünk is szinte sorba kell állnunk azért, hogy ebből a teából kaphassunk. 

 

marukyu Koyamaen Shinmatcha hatsu Enishi
marukyu Koyamaen Shinmatcha hatsu Enishi
marukyu Koyamaen Shinmatcha hatsu Enishi
Marukyu-Koyamaen shin matcha kin
shinmatcha kin
shinmatcha kin
Marukyu-Koyamaen powdered green tea
Marukzu/kozamaen matcha green tea

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>