0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Tsubokiri matcha


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártó: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


14 400.- Ft

Megveszem

 

Tsubokiri matcha - A teakorsó felnyitása

Minden évben október végétől kapható, amíg a készlet tart.

marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
 

 A tsubokiri egy szezonális matcha, ami október végétől tavaszig kapható. November közepe van, beköszöntött az ősz és egyszerre eljön a tél is. De a fárasztóan rövid nappalokat tavaszivá nyújtja a most megnyitott idei első tea, a tsubokiri matcha. A név a hagyományos, új tea bemutató szertartásra utal, amikor ünnepélyes keretek között, szűk társaságban nyitják meg az idei teát tartalmazó teáskorsókat és őrlik belőle az első koichának való matchát. Különös, vibráló színű, lüktető, már-már sós ízű tea, ami nagy örömmel tölt el. Mellékíze a tavasz. Részletes bemutatót itt talál.

A tea eredeti kiszerelése 20-40 és 100 grammos. Mi 10 grammos mintát, 40 grammos és 100 grammos dobozt kínálunk.

 

A tubokiri teákról az új tea bemutatásának szertartásáról itt és itt olvashat.

 
 marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea
marukyu-Koyamaen - Tsubokiri matcha powdeed green tea

 

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>