Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
40 és 100 grammos dobozban, illetve100 grammos tasakban kapható.
shin vagyis már új teából
Mi csak egyszerű európai teahívők vagyunk, de úgy gondoljuk, hogy ez Koyamaen egyik legjobb senchája. Kerek, bársonyos ízű, de erős, ahogy egy jó senchához illik. De miért jobb, mint a tőle drágább senchák? Mert ebben a senchában érint meg minket Koyamaen nemes, letisztult, de sok-sok ízzel rajzolt új-teastílusa. A tea nevének jelentése: a Gyöngy-öböl. Ami az erőt illeti, a manpukuzan (erős sencha lévén) is felkapaszkodik ebbe a magasságba, de érezhetően erőn felül teljesít. Ha bor lenne, akkor egyérelműen pinot noir lenne, vagy méginkább Barolo.
Gyokuro szerű, kifejezetten édes sencha.
Ez a keményvonalas sencha hívőknek nem tetszik.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.