Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Szépen osztályozott, egynemű, tűhegyesre sodort sencha. Szúrós lesz. A Takaragi furcsa tea, állásfoglalásra késztet. Egy nagy teamester egyszerű teája sem lehet egysíkú, márpedig a Takaragi egyértelműen az az árkategória, ahol több ezer teatermelő tevékenykedik és kínálja termékeit, legtöbbször úgy, hogy ez a közép, vagy felső középkategóriás teája. Koyamaen megfelelő távolságtartással kezeli ezt a számára "maradék" kategóriát és kompromisszummentes teát készített. Ez itt csupán azt jelenti, hogy nem szépelgő, kedves teát, hanem hagyományos, erős, szúrósan kesernyés teát hozott létre. Sencha hívők teája, hozzá hasonló csak valamelyik, leginkább az ezüst shincha.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi. Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt. Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>> További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.
|