Használjon 65-75Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gramm teát, előmelegített teaszettet.
Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntésekhez használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Hoshitea (Hoshino Seichaen) 2023-as shinchája. 2023 április 20-án kezdték szedni.
Idén a völgy helyett a hegylábon termesztett és szedett magashegyi karakterű teát mutatunk be, ami kicsit drágább, de mi előzékenyen és szeretettel az eddigi áron adjuk. Az idei tea minősége kiemelkedő, aminek igazán örülhetünk.
Idén ráadásul 600 éves születésnapját ünnepli a teatermesztés Yaméban, ennek alkalmaából aztán mindenki a lehető legjobb teát kívánja létrehozni.
Egészen kiváló, magas színvonalú tea, ami egész évben őrzi a formáját, idővel tovább mélyül.
Fülledt, teljes, üdítő umami íz. Hidegen is elkészíthető.
A shincháról, az új japán tea bemutatójáról itt írtunk.
Röviddel a szedés előtt a fagytól védett tea sorok.