Kosár
Az Ön kosara üres

2000 Langhe 7542


  • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Lang He Teaüzem
  • Gyártási év: 2000
  • Jelleg: Érlelt sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


23 900.- Ft

Megveszem

 

2000 Langhe 7542

Langhe tea üzem

   A Lang He Cha Chang, azaz Lang He, vagy Lang Hai Teaüzem elődje a 70-es évek végén alakult, mint a Menghai Teaüzem beszállítóüzeme. Később 1995-ben privatizálták, ma Menghai harmadik teaüzeme. Ízei a Nagy Testvér világát idézik, nyersebb, primitívebb alaphanggal. Ha érlelt puerht akar venni, akkor a legritkább esetben tudja megtenni az őshazában, beleértve a pekingi teavárost. Jobb, ha Tajvan, Hong-Kong, vagy újabban Malajzia felé veszi az irányt. Ennek történelmi okai vannak, a puerht ezeken a helyeken már régóta ínyenc italként és nemcsak orvosságként és teaként értelmezték. Ehhez csatlakozott a hihetetlenül gazdag Malajzia az utóbbi években. Mindhárom országnak saját puerh ültetvényei vannak, vagy külön megbízásokat adnak organikus teák legyártására. Másrészt ezeknek az országoknak ideálisan nedves, párás és meleg az éghajlata a puerh gyorsabb érleléséhez.  A lepényeket ebben a formában kétszer adták ki. Az itt láthatóak a Menghai eredeti 7542 receptje alapján készültek, a Lang He saját receptje a 7459 és a 8589 három évvel később került kiadásra ugyanilyen csomagolásban. Ez a lepény ebben a formában egy körülbelül 25 éves érlelt sheng puerhnek felel meg.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.

Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2000 langhe érlelt sheng puerh tea 2000 langhe érlelt sheng puerh tea 2000 langhe érlelt sheng puerh tea