Kosár
Az Ön kosara üres

2003 Yi Wu Zheng Shan


  • Eredet: Yiwu, Mengla, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2003
  • Jelleg: Prémium, érlelt tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


18 900.- Ft

Megveszem

2003 Yi Wu Zheng Shan - Igazi YI Wu hegyi tea

2003 Yi Wu Zheng Shan

 

WU ZHENG SHAN  - IGAZI YI WU HEGYI TEA

Yong Pin Hao Teaüzem,  2003 tavasz,  400 gramm
 
   A tea művelése egyben az állandó új keresése. Telhetetlen, kielégítetlen szimatolás valami ismeretlen és - valljuk be - valami jobb után. Mivel a teaivók életét - legalábbis a világnak ezen a felén - kevésbé zavarja a reklám, nagyobb hatása van a suttogó , a teát kézről-kézre adó személyes kampányoknak. A puerh esetében különösen fontos mindkettő, mert szemben sok zöld teával a puerh nagyon is jól megjegyezhető márkákba tagozódik. Yunnanban, vagy Tajvanon viszont egész egyszerűen ijesztő az az elképesztő választék, ami jobbnál-jobb és rosszabbnál-rosszabb teákat, ismert és ma született márkákat kínál nekünk. Ráadásul a puerh egyáltalán nem az a tea, aminek a minősége - főleg egy kezdő esetében - könnyen eldönthető. Egy jó puerh íze lehet egészen üvegszerű, semleges is, ha az ízeket "pótolja" a tea nyers ereje. Csak hosszú gyakorlás után jutunk el arra a pontra, amikor a cha qi, a tea életereje, a hui gannal, a tea utóízével és intenzitásával harmóniában van, eleinte mindent eltakarnak a cserek. A sok puerht ismerő teaivóüt például jól meg lehet ismerni arról a homlokráncolásról, amivel úgy fogadja az első csészéből ráömlő erőt, mint a kapás a szőlőben a pálinkát; ami eleinte összerántja a szájat, az később már keresett érték. Ennek az ellentmondásnak a feloldása a puerh középvonala, a Yi Wu hegy teáinak finom, lágy előadása, ami minden más puerh vidéktől azonnal megkülönböztethető és az ismeretlen kezdő teázónak is kedves perceket hozhat. Nem csoda, hogy Yi Wu  a legnépszerűbb és legkeresettebb a nyugati puerh ivók között, de igaz ez az anyaországra is, ott sincs mindenki vasból.  Oldalunkon ennek megfelelően sok Yi-Wu hegyi teát kínálunk, ezek némelyike olyan szelíd, hogy tanulás nélkül is bármikor próbálható, másikukban messze láthatóan lobog a tűz. Finomsága már a papíron át szagolva is tettenérhető, bármelyik keresőkutya azonnal kiválasztaná más, nem Yi Wu teák közül. A többi teához képest itt mégis több a telt, dohányos illat, ami már az öregedés jele, és a dohányokon túl hajladozó virágok közös íze.

 

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

2003 Yi Wu Zheng Shan

2003 Yi Wu Zheng Shan

2003 Yi Wu Zheng Shan

2003 Yi Wu Zheng Shan2003 Yi Wu Zheng Shan

2003 Yi Wu Zheng Shan

2003 Yi Wu Zheng Shan2003 Yi Wu Zheng Shan