0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája


  • Eredet: Dali, Yunnan, Kína
  • Gyártó: Xiaguan Teaüzem
  • Gyártási év: 2004
  • Jelleg: Érlelt sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 490.- Ft

Megveszem

 

2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája xiaguan Tibetan Baoyan sheng puer tea 

         Xiaguan Baoyan - Tibet fénye 

           Kőrösi Csoma Sándor teája 

         Kőrösi Csoma Sándor teája   Su You Cha - Vajjal zsíros tea

“Ettől fogva hatalmas birkabőr köpenybe burkolóztam, amelynek gyapjas belseje volt, és újra tanulmányaimnak szentelhettem magam. Túlzás lenne azt mondani, hogy most már kényelmesen végeztem a munkámat, de legalább el tudtam olvasni néhány szöveget, míg tartott a nappali világosság. Írni nem tudtam, mert a tinta befagyott. Tüzet épp annyit raktunk, amennyi szükséges volt a főzéshez.Egy szolgáló jött, aki az étket készíti nekünk, tüzet rak szárított trágyával, ha úgy hozza a szükség, és mindig melegen tartja az elmaradhatatlan és nélkülözhetetlen, vajjal főzött, sós teát.”

 A képen látható zöld (sheng) pu’erh  a tibeti jakvajas tea, a po cha alapja. A felöntött teát jakvaj, tömbsó, némi kandiszcukor, pörkölt kendermag, és árpaliszt szolgálja ki. Íze erőteljes, finom levesíz, rendkívüli módon stimuláló. Életben tart.

A Baoyan a Xiaguan Teaüzem márkája, szó szerint a drágakő éke (átvitt értelemben Tibet fénye) Ez a márka szolgálja ki évtizedek óta sheng és shu puerhekkel  a tibeti magasföld, továbbá  a Szecsuántól északra és nyugatra fekvő vidékek népeit hétköznapi teával, akik normálisan tejjel, sóval fogyasztják. Magában, teaként is iható, fűszeres ízű. Ára az utóbbi időben meredeken emelkedik.

 A teát nem nehéz elkészíteni, csak bőven kell hozzá mérni a nyersanyagot és sokat kell mozgatni a lehető legzsírosabb vaj társaságában.

Lentebb Dezső Zsigmond építész fotói Musztángból (möntang, vagy Lo Királyság) és egy kolostor konyhájáról.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

   Kőrösi Csoma Sándor teája

   Kőrösi Csoma Sándor teája xiaguan Tibetan Baoyan sheng puer tea

Kőrösi Csoma Sándor teája xiaguan Tibetan Baoyan sheng puer tea

Kőrösi Csoma Sándor teája xiaguan Tibetan Baoyan sheng puer tea

Kőrösi Csoma Sándor teája

 

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája

Kőrösi Csoma Sándor teája