Kosár
Az Ön kosara üres

2006 Bulang hegyi gomba


 • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
 • Gyártási év: 2006
 • Jelleg: Érlelt sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 890.- Ft

Megveszem

 

2006 Bulang hegyi gomba 

2006 Bulang hegyi gomba alakú sheng puerh tea  

2006 tavaszi Bulang (helyesen Blang) 布朗山  hegyi sheng puerh tea. A Bulang egy etnikai csoport, az egyetlen a világon, ami istenként tiszteli a teát, saját tea szentélyük van a hegy 1300 méter magas tetején, ahol évről-évre felajánlást tesznek. A Bulang hegység valójában nem hegység, hanem több hegységet magába foglaló terület. A gomba formába (jin cha) préselt sheng és shu puerh teákat hagyományosan  a tibeti és Himaláján túli (közép-ázsiai, indiai) piacra gyártották negyedkilós formákban. Érdekes, hogy a gomba girbe-gurba felülete megfelelő volt a tea szárazon tartására és érlelésére (nem használnak mondjuk gömb, vagy kocka alakú puerht, mert azon túl, hogy az előbbi elgurul préselés után sosem száradna ki megfelelően). Ez a forma megfelelően kiszárad préselés után és tökéletes érlelésre is a gomba kalapja alatt szorgosan végezhetik munkájukat a mikroorganizmusok. Arról nem is szólva, mennyire fontos a  gomba jelentéstartalma Keleten (szaporaság, bőség, egészség).  Szóval, ha gombateát látnak, az szinte biztosan jó választás, Xiaguan, Chang Tai Hao és más teaüzemek gombateái mind nagyon jó teák voltak. Itt a gyártó a Yiliang Xiang Long Teaüzem Kunmingból, a Yunnani Tea Export Import cég gyártó vállalata 2003 óta sok finom tea gyártója. Ez a tea elkészíthető hagyományos formában, elmosás után sok felöntéssel, vagy tibeti módra tej, tejszín, vaj, pirított ára, vagy köles, só hozzáadásával. Az alapanyag telt, erős, hosszan visszaköszönő ízt ad. 

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2006 Bulang hegyi gomba alakú sheng puerh tea   2006 Bulang hegyi gomba alakú sheng puerh tea   2006 Bulang hegyi gomba alakú sheng puerh tea   2006 Bulang hegyi gomba alakú sheng puerh tea   2006 Bulang hegyi gomba, sheng puerh tea   2006 Bulang hegyi gomba, sheng puerh tea   Bulangshan bannacha Bannacha fotó