Kosár
Az Ön kosara üres

2006 - Xiaguan aranyszalagos tuocha


  • Eredet: Dali, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Xiaguan Teaüzem
  • Gyártási év: 2006
  • Jelleg: Érlelt prémium sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


12 800.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2006 - Xiaguan aranyszalagos tuocha 

  2006 Xiaguan Jin Shi sheng puerh tuo  

A Xiaguan Teaüzem egyik prémium, pontosabban az egyik legjobbnak tartott  tuochája. Azért egyik, mert több is van, van kék és van rózsaszín dobozos, te ji levelekből készült tea. A különbség annyi, hogy ez az arany szalaggal (jin shi )   "jelzett" tuocha egy dali termelő alapanyagából táplálkozott 2006-os kiadásáig, aztán a forrás más okok miatt elapadt. Így maradt a tuochának három egymást követő kiadása, ebből az első a 2004-es. Az arany szalag és a teába nyomott "vízjel" (egy gomba) a gazdagság, a prosperitás és a legjobb minőség jele. A tuocha, amit a Xiaguan talált fel, illetve örökített tovább a hagyományból -  egyebekben csészét jelent és jelképez.  Azért nem gömb, mert nem tudna kiszáradni megfelelően.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

xiaguan tuo

2006 Xiaguan Jin Shi sheng puerh tea tuo   2006 Xiaguan Jin Shi sheng puerh tea tuo   2006 xiaguan jinshi golden tuo puerh tea   2006 xiaguan jinshi golden tuo puerh tea   2006 xiaguan jinshi golden tuo puerh tea   2006 xiaguan jinshi golden tuo puerh tea   xiaguan teaji öntet   苍山  cang shan

Cangshan - a Dali Tátra, a yunnani Svájc, a Xiaguan teáinak védőbástyája Dalival é az Erhai tóval