Kosár
Az Ön kosara üres

2006 Zhai Zhi Po falu teája


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Nan Jian
  • Gyártási év: 2006
  • Jelleg: Érlelt sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


9 800.- Ft

Megveszem

 

2006 Zhai Zhi Po falu teája 

2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea  

Zhaizi Po falu a yunnani természettel békében élő "kisebbségek" jelképe is lehetne. A falu az őserdő közepén tealigetekkel körülvéve fekszik, lakói csendes, harmonikus életében központi szerepet tölt be a tea. Közmondásosan hosszú, betegségektől mentes életüket is a teafogyasztásnak tulajdonítják. Zhaizi Po a Yun Zhou Teaüzem márkája lett 2006-ban, a 0613-as recept pedig ennek az egyszerű, mondhatni primitív teastílusnak az autentikus kiadása. A dali és a lincangi embereknek a tea étel, ital, élénkítőszer és orvosság. A tea őserdei nagylevelű fajta, amit hervasztás után kis adagokban, hatalmas wokokban sodornak és sütnek a fermentáció megakadályozására. A nem kellően "tiszta"  sütés során az amúgy is erős aromájú levelek füstössége kellemetlen szintre erősödhet. Amikor a mai kifinomult teahörpölők arról lelkendeznek, hogy a füstösségnek nyoma sincs, éppen a régi teastílus eltűnését éljenzik. Zhaizi Po Falu teája olyan füstös, mint amilyen naganyám nyári konyhája volt esős napokon. A levelek elmosása után a kannába szagolva egy századnyi baka vonul el előttünk pihenő után. Leírhatatlan. De a tea mégsem alacsonyabbrendű, sőt... Három felöntés után eloszlik a füst és a doboz sárgáját felülmúló színekben ragyog a tea mennyeien erős, élettel teli egyre édesebb öntete.  Igen, mindig vissza kell térni a föld lakóihoz, vissza kel térni az eredethez. Zhaizi Po megmutatja a visszavezető utat.

Népies tea urbánusoknak egy kis vidéki továbbképzésre - ráadásul leszoktat a dohányzásról.

A füstöt egyébként vélhetően kétszer kapta a tea. egyszer, amikor sütötték, ez bizonyos mértékben lekerülhetetlen.  Másodszor, amikor az eladásra várva a tea zsákokban, vagy lepréselve a konyha egyik sarkában állt felhalmozva. Megannyi ebéd és vacsora megfőzéséhez gyújtottak be abban a konyhában.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea   2006 Zhaizi Po village wild sheng puerh tea