Kosár
Az Ön kosara üres

2007 Ezüst tűk lepény puerh tea


 • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
 • Gyártási év: 2007
 • Jelleg: Ezüst tűk sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 890.- Ft

Megveszem

 

2007 Ezüst tűk lepény puerh tea 

ezüst tűk sheng puer tea  

 A puerh teákon belül különlegesnek számítanak a csak, vagy nagyrészt tavaszi, barkás rügyekből, ún. ezüst tűkből készített teák. Ezekhez egy teavariánst, (ez a Da Bai - nagy fehér) használnak a hagyományos puerh termő vidékeken. A teát leszedik, napon szárítják, majd préselés előtt röviden gőzölik, préselik és szárítják.

Mielőtt az ezüst tűk láttán fehér teára gondolnának, tudniuk kell, hogy bár a yunnani fehér teafajták között vannak olyanok, amelyek gyönyörű, fehér barkás, tavaszi rügyeket adnak, de ízük leveles teaként jelentősen eltér a fujiani, eredeti, ezüst tű fajták ízétől. Szerencsére az áruk is és összességében nagyon szép teák.  A yunnani ezüst tűk ebben az értelemben egy jó utánzat, tulajdonképpen az egyetlen reális alternatíva Kínában a csak ezüst rügy, szűz teákra. Ez a tea így lepénybe préselve, finom, vastag, hosszú, mézes ízt ad. Ugyanúgy napon szárított (és préselt), mégsem jobb, mint a leveles fehér tea, hanem más.

Mostmár hivatalosan is érlelhető a fehér tea, ezért ez már egy középtávon érlelt fehér puerhnek számít. 

A fujiani ezüst tűk egy leheletvékony, finom édeskés íztünet, a lepénybe rejtett ezüst tűk sokszor megrágható, erős, mézes puszedli. A fujiani ezüst tűkkel szemben sokkal kíméletesebb. Kezdő puerh ivóknak, különlegességekre vadászóknak, nőknek tökéletes tea.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

  2007 Ezüst tűk lepény sheng puerh

  ezüst tűk sheng puer tea   ezüst tűk sheng puer tea   ezüst tűk sheng puer tea   ezüst tűk sheng puer tea   ezüst tűk sheng puer tea   ezüst tűk sheng puer tea