Kosár
Az Ön kosara üres

2007 - Xi Zhi Hao - Sárkány és főnix


  • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Xi Zhi Hao
  • Gyártási év: 2007
  • Jelleg: Érlelt prémium sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


21 500.- Ft

Megveszem

 

2007 - Xi Zhi Hao - Sárkány és főnix 

Xizhihao dragon and phoenix  purplebao sheng puerh tea

Xi Zhi Hao legendás név a puerh szerető közönség körében.  A puerht először Tajvan, Hong-Kong és Japán fedezte fel a nagyvilágnak. Még a nyolcvanas évek végén is csak annyit írt a nyugati populáris és szaksajtó, hogy léteznek ún. öreg, vagy utólag fermentált teák. Amerika még csak kóstolgatta, amikor Tajvanon már lelkes gyűjtőtábora alakult ki a legjobb puerheknek. Egy ilyen gyűjtő, Cheng Úr alapította a kilencvenes évek végén puerh gyártó cégét és annak egy márkáját a Xi Zhi Haot (a dupla szerencse jele). Tajvani, kifinomult, arisztokratikus, nem utolsósorban nosztalgikus igénnyel keresett fel és adott ki minden évben őseredeti, igazi teákat. Esélyünk sem lenne arra, hogy Xi Zhi Hao teákat kóstolgassunk, ha nem lenne a Mengyan Guoyan Teaüzem és annak vezetője Dong Guoyan asszony, aki ebben az évben bérmunkában a Xi Zhi Hao teák gyártását vezényelte, illetve a csomagolást végezte. Így  "a szállítószalag mellől" került két kisebb tétel a nyugati teaivók asztalára. Itthon talán soknak tűnik az ára, de el kell mondanom, hogy a tajvani ára ennek a duplájánál is több.  Erős, nagyon erős, kitűnően érlelhető fiatal Menghai aroma kísér gyümölcsös, intenzív virágos, finom ízeket. Ügyesen kell elkészíteni, megengedett az árnyalatnyival enyhébb, langyosabb víz használata.  

2021 A Xi Zi Hao teák ára az egekben van, a fiatal prémium shengek korongonként ezerháromszáz dollár fölött kaphatók meg.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2007 Xi Zhi Hao -  Sárkány és Főnix - prémium sheng puerh tea

Xizhihao sárkány főnix prémium puerh tea Xizhihao dragon and phoenix  purplebao sheng puerh tea

2007 xi zi hao - Sárkány és főnix Xizhihao dragon and phoenix  purplebao sheng puerh tea   Xizhihao dragon and phoenix  purplebao sheng puerh tea

Xizhihao dragon and phoenix  purplebao sheng puerh tea

Xizhihao sárkány főnix prémium puerh tea   Xizhihao dragon and phoenix  purplebao sheng puerh tea