Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Harmónia és egység Xiao Bing


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: Őszi sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 890.- Ft

Megveszem

 

2013 Xiao Bing  - Harmónia és egység

hehe xiao bing őszi tavaszi sheng puerh tea
 
A puerh teák mindig blendek, különféle területek teáinak keverékei. Még akkor is blendek, ha egy jól körülhatárolt terület nevét hordozzák. Amikor olyan szöveggel találkoznak, hogy " kézműves tea, összesen 80 Kilónyi készült belőle két darab ezerötszáz éves fáról",  akkor tegyenek, amit jónak látnak, bennem megremeg a gyanú és a kétség gyújtólángja, no nem azért, mert kételkedem az információk hitelességében, hanem azért, mert kételkedem abban, hogy jó teával lesz dolgom.  A jó puerh mindig blend és a keverés tudománya, mint máshol a világon nagy tudomány, különösen ha JÓ ÍZLÉSSEL párosul.  Próbálkozni lehet, szuvenírt gyártani lehet, de  a drága teák mögött jó területek jó ízléssel összeállított blendjei állnak.  A puerh teában ma mindenki  kever, kavar, próbálkozik, a vásárló pedig próbál menni az orra után és válogatni. Erre jó példa ez a Xiao Bing (kis lepény), amiben különféle évjáratok és területek érett és új teáit keverték össze.  Yi Wu, Menghai teái 2007, 2012, 2013 tavaszáról.  Ezért a furcsa, szép levelekből álló, ám mégis tarka megjelenés. Ha az érettebb íz megfelelő arányban kíséri a friss tavaszi vadságot, akár még be is válhat. Döntsék el Önök. Színvonalas, érdekes tea, ami nevét a két halhatatlanról (a harmónia 和 és az egyesülés 合 halhatatlanjai  He-He er xian  和合二仙; ) kapta.   Az egész forma 200 gramm.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

200 grammos
 
200 grammos
 
200 grammos
 
200 grammos