Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Menghai Dayi Ji Pin sheng puerh tea


  • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Menghai Teaüzem
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: Prémium sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2013 Menghai Dayi Ji Pin 

2013 Menghai Dayi Ji pin sheng puerh tea  

A gyártó és a piac egyenlőre közepesen árazza a Menghai Teaüzem 2013-as prémium Ji Pin teáját. Ez azért van, mert 2013 a Menghai teákkal kapcsolatos kétségek születésének éve volt, megmarad-e ebben a formában a cég, lehetséges-e a piac megannyi új szereplője között, a deklaráltan vad puerh teák piaca mellett megfelelő árat és minőséget fenntartani? Ebben az évben születtek a cég enyhén fermentált shu puerh teái, a shengek között a klasszikus receptek (7542,7742, 8582, 8842 stb) és terroir teák mellett néhány új, érdekes recept. A Ji Pin azt jelenti 极品 csúcsminőség.  

A tea visszafogottan illatos, túlérett gyümölcsökkel mutatkozik, a levélosztály vegyes, a túlnyomórészt rügyes felületet érett levelek és teljes hármas rügyek tarkítják szárral együtt.  Ez utóbbiak mutatják a tea legalábbis részben nem ültetvényes, hanem vad eredetét. Az öntet ebből következően erőteljesen sárga, narancsos, érett színű, tömör, de még mindig visszafogott illatú (ez általában kiegyensúlyozott, jó teát jelent). Szájban egyszere támad, gyors és vastag, leginkább nem Menghai, hanem kicsit idegenül Dali  teaként mutatkozik. Ez nagyon különös, de nem lehetetlen, mindkét cég - ritkán - átlátogat a másik területére ott vásárolt teákkal. Kifejezetten Xiaguan jelleg, némi bársonnyal tompítva. Egyetlen vétke, hogy az egyensúlyt keresve mindvégig középen marad.  A piac végül nem csúcsminőségre árazta be, de én szeretem.
 
A Menghai és a többi nagy teaüzemmel kapcsolatos vélekedések, leszólások, ítéletek szerintem elhamarkodottak.  Sokan kezdik megtanulni a puerh nyelvét, sok a kis saját hangon jelentkező termelő, és kereskedő, de én azt hiszem ez a nyelv, (a puer teák nyelve) olyan valami, amit még akkor sem lehetsz biztos abban, hogy jól beszélsz, amikor már minden szót és szabályt ismersz. Ebbe a teába érdemes beruházni, ugyanaz lesz a sorsa, mint a korábbi évek ezüst dayi teáinak, biztosan növeli majd az értékét.

A többiek mondják csak, hogy ők a jobbak. Majd az idő eldönti.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2013 Menghai Dayi Ji pin sheng puerh tea   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013   Menghai DAyi Ji Pin sheng puerh tea 2013