0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

2007 Menghai - Fehér lótusz


  • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Menghai Teaüzem
  • Gyártási év: 2007
  • Jelleg: Prémium shu puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

     


8 490.- Ft

Megveszem

 

2007 Menghai - Fehér lótusz 

 white lotus 2005 beeng shu puerh tea

大益金针白莲普洱熟茶 Dayi Menghai bailin hua shu puerh tea

Menghai dayi fehér lótusz shu puerh tea

 Minden sötét puerh gyártásakor születnek zászlóshajók, legjobbnak szánt top teák. A shengek esetében ez sokkal kétértelműbb, többet számíthat a jó eredet, vagy akár a marketing (lásd a Menghai buddhista lepényét, ami magasan a legdrágább, de nem a legjobb shengje), a shu puerhek esetében ellenben szinte mindig az éles rügyteák a legbecsesebbek. Nem könnyű feladat ez, egy erős, túlfermentált csúcsrügytea inkább alkalmas cipőfelsőrész cserzőanyagnak, mint innivalónak. A Menghai Teaüzem először 2005-ben mutatta be egy nemzetközi Tea Expon a Fehér Lótuszt. Tudvalevő, hogy ez a tea narancsszínű ruhában járt, ami rögtön más megvilágításba helyezi születését és értelmét. A fehér lótusz szutrája az első században összeállított buddhista tangyűjtemény, amit bizonyos szempontból a legmagaabb rendű buddhita tanításnak nevezünk. Ebben bukkan fel először a Létkerék, az Örök változás fogalma, a sunyata-üresség pozitív értelmű megemlítése. A Lótusz szutra a tudatosság vallássá emelése - innen derül ki, hogy Buddha akarattal, tudatosan  maradt benne az Örök Újjászületés Körforgásában, hogy taníthassa a tudattal létezőket. A szerzetesi ruhába bújtatott buddhista tea így hát a tudatos munka és művészet gyümölcse. A tea azonmód elnyerte az Expo fődíját, ami nagyban segítette anyagi boldogulását, pontosabban azokét, akik részényként vásároltak belőle. 2006 őszén már eredeti árának háromszorosán, idén nyáron pedig csak ötszörösén lehetett hozzájutni. Ez két év alatt igazán nem rossz eredmény, még akkor sem, ha tudjuk, hogy erre az időszakra esett a puerh árrobbanása.   

 

 white lotus 2005 beeng shu puerh tea

Hol volt, hol nem volt

 

 

white lotus 2005 beeng shu puerh tea

 A kétévente kiadott tea tehát biztosan nyerő lesz, de milyen valójában? A csupa rügyet hordozó felszín kevéssé fermentált,  alig ölték ki a zöldet a levelekből, míg a vastagabb levelek sötétre értek. Bár sokhelyütt azzal kínálják, hogy már most iható, inkább várni kelle vele egy évet. Finom csokoládéillattal tölti be a levegőt, de ivás közben némi "új-szag" is felbukkan és le is rövidíti a tea idejét. Intenzitása viszont tényleg bámulatos, pár év múlva szép kerekké érik majd. Kereksége pedig hatalmas lesz. Buddha keréknyi.   

Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

 

 white lotus 2005 beeng shu puerh tea

white lotus 2005 beeng shu puerh tea

大益金针白莲普洱熟茶 white lotus shu puerh tea

大益金针白莲普洱熟茶 white lotus shu puerh tea

大益金针白莲普洱熟茶 white lotus shu puerh tea