Kosár
Az Ön kosara üres

2005 Bang Wei hegyi teaent


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Lincangi Vad Teafák
  • Gyártási év: 2005
  • Jelleg: Érlelt prémium sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


11 000.- Ft

Megveszem

2005 Bang Wei hegyi teaent

 bang wei 2005

 
   Simao (puerh) tatomány  nyugati részén található Lancang (Mekong) megye. Ennek Fudong város adminisztratív körzetében található a Bangwei hegység
邦崴山pár ezer hektáros területe, eldugott fennsíkjain a világ legnagyobb egybefüggő, őshonos teaerdejével. Először 1966-ban alapítottak modern teaüzemet az itteni teák feldolgozására, ami 1998-ban az önkormányzat kezébe került, mai formáját 2005-ben nyerte el és a terület ős teafáinak anyagát dolgozza fel.  A teljes nevén Cangxian Ősi Teafák Teaüzem évi termése 1200 tonna körül mozog, beleértve néhány fermentált sötét teát és a különféle, termesztett zöld teákat is. A termőterület központi része a Bang Wei Shan 邦崴山, ami a Föld legértékesebb, ős tea példányainak ad otthont. A „rekorder” itt egy 12 méter magas, a törzs alján majd másfél méteres törzsátmérőjű 1300 év korúra becsült, valóban matuzsálemi, egyébként igen jó egészségnek örvendő példány, ami ezzel korántsem a legnagyobb és legöregebb teafa Yunnanban.  Ez a tea mintegy 100 kg nyers levelet szolgáltat évente kétszer. A körülötte kisarjadt, szintén dédapa korú tealiget adta 2005 tavaszán ennek a különleges teának a nyersanyagát. Összesen 1000 Kg össztermést préseltek 250 és 125 grammos lepényekbe. Ez a tea a vad puerh teák esszenciája, az egyik legjobb fellelhető vad sheng puerh. Első kóstolásra, mint minden nagy formátumú tea, szolíd, kecses ízeket mutat, felbukkannak az erős jegyek, de összességében középen van lágyság, erő, íz, intenzitás és illat között. A 4-5. felöntéstől csípős, fűszeres ízek bukkannak fel egy ekkor még távoli, de előrehaladva egyre markánsabb, végül mindent felülíró, határozottan édes forrásból. A tea voltaképpen már az elején megmutatja legfontosabb tulajdonságát; ízben, illatban és öntetben is jól érzékelhető tisztaságát. Jópár kóstolás után érünk fel törpe ember létünkből a teafák csúcsáig. A teát azóta nem adták ki újra, pár évig pihenni fog. Lent egy film a cég vezetőjével, a puerh tea nagyasszonyával.

A gyártó cég honlapja érdekes, szép túrát kínál: 

Itt lentebb pedig az 1700 éves Bangwei vad tea király.

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

bangwei wang   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea 2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   2005 Bangwei wang sheng puerh tea   bang wei 2005    bang wei 2005    bang wei 2005

   bang wei wang teafa tavasz ünnep

A Bang Wei Wang teakirály köré szervezett tavaszünnep