Kosár
Az Ön kosara üres

2009 Vad Yi Wu tea a határvidékről


  • Eredet: Yiwu, Menghai, Kína
  • Gyártási év: 2009
  • Jelleg: Gu shu vad teafákról szedett tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


11 000.- Ft

Megveszem

 

2009 Vad Yi Wu tea a határvidékről 

Vad puerh tea a Yi Wu határvidékéről  gua feng zhai sheng puerh tea

 A tea neve Gua Feng Zhai (szélfútta kerítés), ami a Yi Wu hegység legtávolabbi, Yunnan és Laosz határán fekvő magashegyi falujának neve. Szépen szedett és préselt, ősfás kertből származó sheng puerh tea, amíg fiatal volt, friss és gyümölcsös, mostanra komolyodott. A szokásos Yi Wu teákhoz képest kevéssé fűszeres, inkább tiszta. A tea annak idején nagy vitát indított el az internetes tea társaságban, többen kételkedtek, hogy ez a tea bírja-e majd az érlelést. Bírja. Vegyszermentes, organikus, ősfás tea. Arról, hogy mi történik majd később, még ráérünk beszélni, ez a tea akkor már nem lesz sehol. Korai, márciusi szedés, majd mao chából májusban préselték formába, a szokásosnál kisebb átmérőjű, 25 Kg súlyú kézi présekkel.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Vad puerh tea a Yi Wu határvidékéről  gua feng zhai sheng puerh tea

2009 gua feng zhai yiwu sheng puerh tea

Yi Wu puerh tea Gua feng Zhai

  2009 gua feng zhai yiwu sheng puerh tea   2009 gua feng zhai yiwu sheng puerh tea   2009 gua feng zhai yiwu sheng puerh tea   2009 gua feng zhai yiwu sheng puerh tea   Gua Feng Zhai puerh tea

Yi Wu puerh tea Gua feng Zhai