Kosár
Az Ön kosara üres

2010 Xiaguan - Ősi, vad teafák lombja


  • Eredet: Dali, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Xiaguan Teaüzem
  • Gyártási év: 2010
  • Jelleg: ye sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2010 Xiaguan - Yesheng - Ősi, vad teafák lombja 

2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea

2010 Xiaguan vad sheng puerh tea  

A Xiaguan Teaüzem nagyszerű teája, ami a kezdetektől velünk van. Vad teafák tavaszi rügyeit és érettebb leveleit tartalmazó kiegyensúlyozott, meleg, nem túlzott erejű fiatal kora ellenére is rögtön iható blendje. Érlelve még kiterjedtebb és barátságosabb. A 2004-es tea első felöntésein  kevés füst,ezen több.. A lepény fonákján a dudorok a zuhanyrózsaszerű forma lenyomatai, amin keresztül a tea préselés közben gőzt kap. Feltétlenül ajánljuk a sheng puerh teákkal ismerkedőknek.  Illata lepényben még csak gyanús, felmelegítve már egyértelműen cserzett dohány, aztán felöntve édes, mint a bodza, puha és lágy. Nem egy kifinomult tea, de a Baoshan teái egyébként sem azok, ez a lepény pedig évek óta ugyanannak a vad 700 évnél idősebb ültetvénynek a termése, amit ismeretlen elődök hagytak ott.  Egy idő után a puerh gyakorlásban túllép rajta az ember, mert a kifinomult ízeket keresi, de ezzel is tisztelegni kell a tea-ősök előtt.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Xiaguan ye sheng 2010 vad sheng puerh tea  

2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea

2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea   2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea   2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea   2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea   2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea   2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea   2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea

Xiaguan ye sheng 2010 vad sheng puerh tea   2010 Xiaguan - Vad teafák rügyei   2010 Xiaguan - Vad teafák rügyei   2010 Xiaguan - Vad teafák rügyei   2010 Xiaguan - Vad teafák rügyei   2010 Xiaguan - Vad teafák rügyei          

2005 Xiaguan ye sheng vad sheng puerh tea