Kosár
Az Ön kosara üres

2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea


  • Eredet: Xishuangbanna, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2011
  • Jelleg: Vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


8 490.- Ft

Megveszem

 

2011 Pasha-hegység őszi vad puerh 

2011 Pasha Mountain wild sheng puerh teaYS  

A Pasha hegység Menghai déli csücskében a Haiwan Teaüzem fennségterülete, ez a cég mutatott be először single estate vad Pasha teákat, még nálunk is kapható.  Száraz, de intenzív karakter, ami nagyon sok felöntéssel ajándékoz meg, kiegyensúlyozott erővel. Ez a tea Yunnansourcing variációja ugyanerre a témára, azzal a különbséggel, hogy kis mennyiségben rendelt, őszi szedésű tea a hegység délnyugati vidékéről, 1700 magasan fekvő vad, pontosabban nomád tealigetekből.
 
Pasha az őslakos Aini nyelven azt jelenti: magas, sűrű rengeteg. A helyiek szerint a Pasha hegy falvait 300 évvel ezelőtt alapították a Jinghongból és  Damenglongból idetelepült emberek. A vidék akkoriban műveletlen, távoli, vad vidék volt, tele autochtón, vad tealigetekkel. Jelenleg kb. 1000 hektáron művelnek teát, ami jobbára a vad ligetek karbantartását jelenti. A legenda szerint a sheng puerh legerősebb teáját adó Banzhang falvait is Pasha-hegyi lakosok alapították százharminc évvel ezelőtt.  A Pasha párás, csapadékos, szubtrópusi klímájú hegység, korai rügyfakadással  (a puerh termőterületek egyik legkorábbi szedésével). Ha Pasha teával találkoznak, és ilyen hatalmas, havas, barkás rügyeket és sötét, amolyan 'feltűnés nélküli"kinyílt leveleket látnak, az szinte biztosan eredeti vad tea. Ízre és karakterre összességében figyelemre méltó, kielégítő, meleg, hosszan visszaköszönő, de nem túlzottan intenzív öntetet ad. Pont olyan Menghai és Lincang közöttit.  

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2011 Pasha Mountain wild sheng puerh tea   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh teaYS   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh tea   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh tea   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh tea   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh tea   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh teaYS   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh teaYS   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh teaYS   2011 Pasha Mountain wild sheng puerh teaYS