Kosár
Az Ön kosara üres

2015 Bing Dao Gu Shu sheng puerh tea


  • Eredet:
  • Gyártási év: 2015
  • Jelleg: Vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


18 900.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2015 Bing Dao Gu Shu sheng puerh tea

2015 Bing Dao sheng puerh

Mengku fagyos teái közül a Da Xue Shan híre és ára a legnagyobb. A sosem, vagy ritkán  havas Nagy Havas peremén húzódik a Bing Dao 冰岛
Jeges sziget (jeges zug), ami egy magashegyi csúcsot és az onnan leszakadó völgyeket jelenti 4-500 éves elvadult ültetvényekkel és eredeti vad tealigetekkel. Innen van néhány Mu Shu (anyafa) teánk is, nagy levelekkel, hűsítő torokba fújó fagyos lehelettel.

Xiao Hu Bing Dao a vidék legnagyobb sziget nevéhez méltóan elszigetelt  falva, ami az itt termő tea minőségéről ismert és valójában három kisebb falukerületből áll.. Az út lent fut a völgyben a falu pedig a csúcs közelében érhető el. A magashegyi "szigetet" ráadásul két kis folyó is körülöleli, párát bizosítva a nehezen járható vidéknek. Két tucat hektárnyi területen rendezett, évszázadokkal ezelőtt klónozott eredeti vad teákból álló ligetek sorakoznak 5 méter magas fáktól egészen a másfél méter törzsátmérőjű ősi anyafákig. A ligeteket valamikor a középkorban a Blang emberek ültették, most ahelyükön a Lahu nemzetség tagjai és han kínaiak laknak. A Bing Dao tea néven árult teák általában amolyan helóta teák, a környékről származnak, az eredeti Bing Dao ára kilónként 2-2500 dollár / kg és emelkedik.

Ez itt Bing dao Chen Yuan Haotól 2015 kora tavaszi szedés.
Selymes, édes és nagyon erős tea, érdemes felezni a szokásos tea adagunkat. Az erő nem az ízben ugrik a nyelvünk fölé ott a nemes hölgy lebeg, hanem alattomosan de az első két három felöntés után már hiába eszmélünk, akkor már késő.

2015 Bing Dao sheng puerh

2015 Bing Dao sheng puerh

2015 Bing Dao sheng puerh

2015 Bing Dao sheng puerh
 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.