Kosár
Az Ön kosara üres

2015 Lao Shu Bai Cha


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Yunnani Kísérleti Teaintézet
  • Gyártási év: 2015
  • Jelleg: Prémium vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


8 900.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2015 Lao Shu Bai Cha - Öreg fák fehér teája

2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao Shu Bai Cha Jingguból. Jinggu 景谷傣族彝族自治县 a 2007 óta újra Puer nevű prefektúra középső-nyugati területét foglalja el, s mint ilyen az egész régió tea kereskedelmi központja. Jinggu 600-2900 m magas, meredek hegyekkel szabdalt, szubtrópusi, csapadékos teavidék. Az innen származó eredeti vad tea alfajok és a betelepített széles levelű és Assamica teák legjobb formájukat napon szárított fehér tea műfajban hozzák. A számos itt termelt tea közül a közepes árfekvésű, ám kitűnő sheng puerhek és a fehér teák (Ezüst tűk, Yue Guang Bai) a legfontosabbak.  Ha kövér hatalmas rügyű, szőrös fehér teát lát, sznte biztos, hogy innen, vagy a közeli Simaobó származik. Ez a tea 1800 méter magasan élő 100-200 éves teák levelét tartalmazza. Ilyen magasan a puer tea anyukák szőrmébe öltöztetik a kicsiket, ha ki akarnak menni játszani. A fák a Ye Zhu Tang 野猪塘 (Vaddisznó Töltés) nevű falu közösségének tulajdonát képezik Jinggu város közelében.

A tea öntete sárga, fűszeres, illatos, selymes, és vajas, de azért nagyon erős.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája   2015 Lao shu bai cha öreg teafák fehér teája