Kosár
Az Ön kosara üres

Amanda prémium yerba mate


 • Eredet: Argentína
 • product.gyarto: Amanda
 • Gyártási év: 2017
 • Jelleg: prémium szárral kevert mate tea
 • Elkészítési mód:

  Fél liter tea elkészítéséhez használjon 1 teáskanálnyi keveréket, lágy, tisztított vizet 70 C°-on 3-4 perces felöntéssel.

  Hagyományos módon való elkészítéshez töltse fel matéval harmadáig a mate tököt, rövid időre kevés hideg vízzel áztassa be, majd folyamatosan öntse fel kb. 70-80 C° -os vízzel.

  Eszközöket a mate elkészítéséhez a mate áruházból választhat.

  Belépő a yerba mate tea világába...itt

   


3 390.- Ft

Megveszem

Amanda mate tea   

yerbamate amanda mate tea                  

Az Amanda idei prémium válogatott mate teája.

  

Vajon miért  lengyel az egyik legnagyobb európai mate importőr?  Gondolták volna, hogy az egyik nagy hírű, patinás argentin mate gyártó ma is büszke lengyel alapítóira és a mai lengyel mate dominancia ennek az eredménye? Juan Szychowski  11 éves volt, amikor 1900-ban Borsczówból az akkori lengyel-ukrán-magyar kivándorlók áradatával megérkezett Argentínába. Borsczów ma Ukrajnához tartozik és nekünk magyaroknak is elég rossz emlékeink vannak róla a második világháborúból. Az újdonsült telepesek nagy reményekkel érkeztek és Misiónes tartományban telepedtek le és kezdtek mezőgazdasággal  foglalkozni. 1914-ben a vidék elmaradottsága és a rendkívül nehéz körülmények miatt úgy döntöttek, hogy feladják a küzdelmet, kis időre Buenos Airesba költöznek, hogy pénzt gyűjtsenek a hazatelepüléshez. Ám közbeszólt az első világháború és az újdonsült telepesek maradásra kényszerültek. Ekkor Szychowski fejébe veszi, hogy matéval kezd el foglalkozni, de azt is látta, hogy a termelő vidéken semmilyen adottság nincs meg az ipari méretűm gyártásra. Tényleg hihetetlen szívósságra és megszállottságra vall, hogyan építette fel Szychowski a semmiből a semmi közepén az otthonát és munkahelyét.  1917-ben némi vashoz jutott barátai révén, amiből egy esztergapadot épített. 1919-ben fejezte be a mate feldolgozásához kitalált első gépek tervezését és gyártását. Ezután éveken át egy gát építésén fáradozott a Chimiray folyón, hogy legyen elektromos energiája a legyártott gépek üzemeltetéséhez. Ezután az otthonteremtés és ültetvény alapítás évei következtek 1927-ig, amikor már saját termő ültetvénye volt azon a helyen, ahol az Amanda mai központja áll. Így tehát egy lengyel bevándorló hihetetlen kemény munkája révén jött létre a La Cachera, Argentína és a világ első ipari mate feldolgozó üzeme, ahol 1936-tól már Amanda néven csomagolták a matét.  Az Amanda ma  rizset, teát és matét is termelő élelmiszeripari óriás, az Amanda népszerű márka, mindennapi ivásra való letisztult ízű, jó tea. Pontosan középre súlyozott, mondhatnám, hogy semleges karakter, ami nem mutat túlérett, súlyos ízeket, amit viszont annyira szeretünk a paraguayi matékban.

Az Amanda mate választéka organikus, prémium, száratlan és száras, különleges és de Campo matéból áll különféle csomagolásban a filtertől a 2 kilósig.

Az Amanda weblapja itt található.

Juan Szychowski mate pionír és feltaláló

 

Don Juan Mate

Az öreg feltaláló

 

 

Gauchók matéznak     

yerbamate amanda mate tea

yerbamate amanda mate tea

 

 

amanda mate prémium 500 gramm