Kosár
Az Ön kosara üres

Kamjove TP 160 gyors kungfu teakészítő


 • Eredet: Guangxi, Kína
 • Gyártási év: 2018
 • Jelleg: Gyors kungfu teakészítő

6 890.- Ft / db

Megveszem

 

tp 120

Kamjove TP160 gyors kungfu teakészítő kanna    

Mire valók a gyors teakészítő (avagy gyors kungfu tea)  eszközök?

Az igazi tearajongók nehezen tudnak megbirkózni egy  látszólag egyszerű problémával: hogyan készítsenek jó teát a munkahelyen, vagy útközben. Napjainkban a pao cha (több lépés tea) korszakában a jó teákat egymás után többször öntjük fel. A felöntések hosszát, a víz hőmérsékletét szabályozva nagy érzékszervi különbségeket tapasztalunk, de ugyanaz a tea, ugyanazzal a vízzel, ugyanolyan hosszúságú felöntésekkel is más és más teát produkál. A lényeg, hogy az egyes felöntések között a teát teljesen le kell szűrnünk. Ezért használ minden távol-keleti kultúra kis űrtartamú kannákat és csészéket. Mivel bizonyos körülmények között (utazás közben, munkahelyen, miközben az eszterga pörög, vagy sípol a fax) egy drága yixing kanna macerás lehet, a Kamjove feltalálta ezt a modern gong fu cha kannát.  Az ilyen - nevezzük úgy - gyors eszközök ideálisak saját magunk, vagy egy-egy kisebb közösség jó teával való ellátásához.

A TP-160 egy  500 ml űrtartalmú gyors teakészítő eszköz.  

A Kamjovék űrtartalma a kiöntő  (kancsó) űrtartalmára vonatkozik.  A TP 160-as 500 ml űrtartalmú, a középső szűrője 250 ml-es. A szűrő  nettó 6,5 cm széles, 7 cm magas. A kancsó 14 cm magas, 7 cm átmérőjű.

A Kamjove abban különbözik a többi gyártó nyomós kungfu eszközeitől, hogy nem romlik el.  Mindenféle híreszteléssel szemben nem kellett "megerősíteni a rugóját". Ami igazán vicces, hogy  a Kamjove időről-időre előáll mindenféle új modellekkel, amik aztán a saját hamvukba halnak, mert ez az eredeti a legjobb, legtartósabb és egyszerűségében is szép.

A Kamjovét 1989-ben alapították, mára Kína vezető teaeszköz gyártójává nőtt.  A cég által bejegyzett szabadalom alapozta meg a cég sikereit, egyben új korszakot nyitott a mindennapi teakészítésben. Addig a szűrős kerámia-üveg bögrék voltak az elterjedt teakészítő eszközök, az új, szabályozható szűrőbetéttel mindenki számára elérhető vált a kungfu tea szépsége egyszerű, jól karbantartható eszközökkel.  A későbbiekben több gyártó is feltűnt, a Kamjove rugós szabadalmát egyéb megoldásokkal helyettesítették (acélgolyó, műanyag kapocs, stb), de a Kamjove továbbra is a legjobb minőségnek számít. 

  Anyaga élelmiszerbarát, hőálló üveg. A teakészítés lépései a következőek:   Kamjove TP160 gyors kungfu teakészítő kanna   Kamjove TP160 gyors kungfu teakészítő kanna   Kamjove TP160 gyors kungfu teakészítő kanna   Kamjove TP160 gyors kungfu teakészítő kanna    1. Üres a kanna

tp 120 3

2. Tea nekem és neked

tp 120 4

  3. A legnagyobb gond a jó víz

tp 120 5

  4. Peregnek a percek

tp 120 6

  5. Eljött az én időm - szűrés!

tp 120 7

  6. Sokszor felöntöm még...

tp 120 8

  7. Kérsz egy teát?

tp 120 9

  8. Modern gongfu cha

tp 120 10