Kosár
Az Ön kosara üres

A tea kémiája

Ha teáról van szó, nem árt néhány alapvető dologgal tisztában lenni, főleg, amikor antioxidánsok, szabadgyökök és EGCG folynak még a vízcsapból is.

A cím talán sokakat megriasztott, pedig nem árt néhány alapvető dologgal tisztában lenni, főleg, amikor antioxidánsok, szabadgyökök és EGCG folynak még a vízcsapból is.

Mi van a teában és mi hasznosul ebből az emberi testben? Bármilyen tea feldolgozásának elsődleges célja, hogy a tea sejtjeiben található elsődleges polifenolok, az ugyanott található enzimek és a levegő oxigénje között kapcsolatot hozzon létre komplex, új aromákat, ízeket és színeket állítva elő ezzel. Világos, hogy a levegő páratartalma, a hőmérséklet, a felhasznált tea minősége a folyamatot jelentősen befolyásoló tényezők, így végtelen számú teavariánst és teaházat hoznak létre. De a tea nemcsak az eredetileg természetes növényvédőszerként funkcionáló tanninokat rejti, hanem tartalmazza az emberiség legáltalánosabb kábítószereinek a metilxantin alkaloidák mindhárom tagját. Ha ez nem lenne elég, akkor elképesztő gazdagságban találunk a teában olajokat, van közöttük, amelyik esszenciaként hasznosul, másokat az űrállomások giroszkópjai látnak vendégül.

Cha Qi következik csakis tudományosan.

Mitől tea a tea?

  • Enzimek és polifenolok

  • Polifenolok a borban és a teában

  • A francia paradoxon

  • Tea a fémkannában

  • Rakétaelhárító rendszereket elhárító rakéta

A tea ereje: alkaloidák

  • Tein, vagy koffein?

  • A tea, mint méreg

  • A zöld erősebb, vagy a fekete?

  • Teaszertartás és koffein

  • A tea elvonása

  • Mellékhatások

A tea illata

  • Keserű tea, édes tea

  • Olajok és esszenciák

Mindent a teáról

  • A tea teljes kémiai összetétele

  • A tea tesztelése és ízlelése