Kosár
Az Ön kosara üres

Lincangi ezüst tűk fehér tea


  • Eredet: Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: Prémium kínai fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Lincangi ezüst tűk fehér tea

Lincangi ezüst tűk fehér tea

 

Egy tipikusan fekete és puerh teatermő terület prémium ezüst tűk fehér teája Feng Qingből, Lincangból. Nem a kövér, testes, barackos Jinggu fajta, hanem finom, törékeny, kámforos, fahéjas édes tea.  Az erő itt is a szokásos, nekem három felöntés és elég is, de a tea tőlem sokkal tovább bírja.

Fengqing megye Lincang északnyugati részét foglalja el összesen 3,340 km2 területen a nyugat-yunnani völgység déli végében. Fengqing folyamatos hegyláncok és az azokat tagoló folyóvölgyek (Shundian, Heihui, és Yingchun) területe, amelyek négy nagy észak déli völgyet képeznek. A megye nyugati része szelídebb, lankásabb, a közepén fekvő medencében Yingpan várossal. A legmagasabb a hóval fedett Huangzhulin 3,098 méter magas. A megye legalacsonyabb pontja is 900 méter magasan van a Mengtong folyó völgyében. A megyeszékhely 1,578 méter magasan fekszik.  Forró, csapadékos és száraz hideg évszak jellemzi a szubtrópusi monszun éghajlatát 16.5°C középhőmérséklettel.

     Fengqingben 9200 hold ősi teakert található, ebből 510 ősi kertjellegű, benne egy 3,200+ éves teakirállyal Xiaowan város, Jinxiu falujának közelében. Ezen túl 3500 hold háború előtti teakert is található a területen. Vegyes, eredeti teaerdők további  2100 hektárt foglalnak el. A megye minden járása büszkélkedhet teaerdőkkel. Itt van Kína egyik leggazdagabb ősfás gyűjteménye. 2006-ban 91,723 háztartás foglalkozott földműveléssel, ebből 88%, azaz 80,716 teával. Becslések szerint a megye területéből 15000 hektárt foglal el a tea évi 10,554 tonna termeléssel, ezzel Kína egyik legnagyobb teatermelő megyéje. Az ősi teakertek örökségén kívül a Qing dinasztia végén akár külső fajták bevonásával népszerűsítették a tea termelését. Ez az ún. Shunying tea reform vezetett a mai összetett és jól működő, teán alapuló gazdasághoz. Fontos jellemzője a Fengqing teának a változatosság, fekete teái például a legjobbak közé tartoznak a világon.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

Lincangi ezüst tűk fehér tea 1

Lincangi ezüst tűk fehér tea 2

Lincangi ezüst tűk fehér tea 4

Lincangi ezüst tűk fehér tea 5

Lincangi ezüst tűk fehér tea 6

Lincangi ezüst tűk fehér tea 7

Lincangi ezüst tűk fehér tea