Kosár
Az Ön kosara üres

Sencha Kagoshima Gyokujou


  • Eredet: Kagoshima, Japán
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: prémium mélyen gőzölt japán zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 60-70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát.  Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.

    Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

    Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


3 890.- Ft

Megveszem

prémium mélyen gőzölt kagoshima japán zöld teaAz összes japán teavidéket bemutató körutunkon most Kagoshimához érkeztünk, ahonnan először egy, a vidékre oly jellemző fukamushu senchát mutatunk be, később pedig néhány mindennapi teát.

Saemidori, Yutakamidori és Yabukita blendje, a többi senchánkhoz képest illatos, herbás jegyek, kamilla, menta tűnnek fel az erőteljes öntetekben.

Kagoshima a terület és a termelés nagysága szerint is a második japán teatermő terület, jelenleg a teljes japán teatermelés 19 %-át adja és részesedése évről-évre nő.  A legmelegebb éghajlatú japán teatermő terület egyben a legkorábbi teákat is adja, igazi shincha terület, itt érkezik a tavasz Japánba. tavasszal az első teát Japánban általában a Tanega szigetén található Minamate, vagy Nishinomote város ültetvényai adják. Kagoshimára a nagyipari, magasan gépesített teatermelés jellemző, de kistermelők kézműves teái is fellelhetők. Gyakoriak a többhektáros nagybirtokok, de ezzel együtt fontos szerepet tölt be a kistermelőket összefogú szövetkezeti mozgalom is. A teákat jórészt a kagoshimai tea tőzsdén értékesítik. 

A termelés túlnyomó részt sencha, fukamushi sencha, és árnyékolt kabusecha, továbbá kiváló minőségű fekete tea. 

prémium mélyen gőzölt kagoshima japán zöld tea

prémium mélyen gőzölt kagoshima japán zöld tea

prémium mélyen gőzölt kagoshima japán zöld teaprémium mélyen gőzölt kagoshima japán zöld tea