Kosár
Az Ön kosara üres

Frissen sütött hojicha Horoku


  • Eredet: Shiga, Japán
  • product.gyarto: Seiseido
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: frissen sütött, első szedésű hojicha
  • Elkészítési mód:

    100 fok 1 perc


5 980.- Ft

Megveszem

első szedésű frissen sütótt hojicha japán pörkölt tea

Hojicha sütés

政所極上ほうじ在来種 完全無農薬一番茶

Mandokoro prémium hagyományos elsőszedésű, teljesen vegyszermentes Hojicha

ほうじ茶 Hojicha  sütött tea

ほうろく Horoku  sütő

Ha megérkezel a japán Lago Maggiorének megfelelő Biwa tó mellett fekvő Otsu vasútállomására, leszállsz és pár lépést teszel a kis utcákon azonnal tudni fogod merre indulj el egy teaház felé. Finom, barátságos, meleg pörkölt-sütött illat üti meg az orrodat. Nakagawa úr három utcával arrébb teát süt.  Vagy banchát, vagy hojichát.

A hojicha úgy született, hogy a nyár végi, már kevésbé gazdag teát sütötték meg wokban, vagy kemencében, ami így különleges friss karaktert nyert. Érthető módon sokféle minőségű tea képviselte a hojichát, kezdve a csak szárteától a válogatott csak levéldarabokat mutató teáig, de mint oly sok más esetben, itt is az összkép számít. A hojicha különösen az utóbbi időkben nagyon divatos lett, mert őszi és sütött teaként kevesebb, vagy elhanyagolható a koffein tartalma és mégis frissítő, üdítő hatású.

Felbukkantak aztán osztályon felüli hojichák, amiket nem őszi hanem első szedésű teából készítettek, nem mondhatnám, hogy elenyésző koffeintartalommal, de nagyon érdekes, felfedezésre váró sokarcú karakterrel.

Ez a tea is ebbe a sorba tartozik, első szedésű tea, rügyekkel és nagy levelekkel, a különlegességét az jelenti, hogy teljesen vegyszermentes ültetvényről Mandokoro kis falujában szedett teából készült és ami még fontosabb: frissen. A termelő minden rendelésünket postázás előtt készíti el, azt pedig mindenki tudja, hogy a frissen sült popcorn, jobb, mint a zacskós.

Ezt a teát a horoku nevű sütőben sütik, aminek sokféle fajtátját árulják háztartási kivitelben is, hogy mire Hiroto hazaér a fárasztó munkanap után, Hiroko legott megsüthesse neki a teát a Horokuban.

A tea híres lett, mert Japán legismertebb gasztro TV műsora is  megkóstolta a baby banchával együtt.

Lentebb képek a háztartási horokuról.

 

 

első szedésű frissen sütótt hojicha japán pörkölt tea

első szedésű frissen sütótt hojicha japán pörkölt tea

első szedésű frissen sütótt hojicha japán pörkölt tea

 

hojicha sütött tea

hojicha sütött tea

hojicha sütött tea

hojicha sütött tea