Kosár
Az Ön kosara üres

Asamiya Kabusecha Okumidori


  • Eredet: Tsuchiyama Tea, Shiga, Japán
  • product.gyarto: Seiseido
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: prémium árnyékolt zöldd tea
  • Elkészítési mód:

    70 fok 1 perc


8 590.- Ft

Megveszem

Asamiya kabusecha okumidori

Asamiya kabusecha okumidori

Az Asamiya helyesebben Omi teatermú területen belül, Shiga prefektúrában ez a tea Tsuchiyama területről származik Yoshinori Maeno birtokáról. Ahogy azt már többször elmondtuk, az Asamiya (Omi) tea három kis teatermő területre osztható

  • Asamiya egészen közel Ujihoz, a hegy másik oldalán
  • Tsuchiyama Shiga déli része szintén hegyes területen
  • Mandokoro és a hozzá tartozó néhány kis hegyi teafalu.

2022-ben a mindig vidám termelő Yoshinori Maeno ezzel a teával a Shiga prefektúra teaversenyen elnyerte a mezőgazdasági Minisztérium fődíját. Öccse a nagy Kansai teaverseny első két díját vitte el. Itt a versenyről egy tudósítás, itt pedig az eredmények.

A tea a szokásos Asamiya kék tónusú, kövér levelű, kézzel szedett, hegyi tea. A Yabukita-Okumidori összetétel csodálatos szájban olvadó lágy, nőies  karaktert ad, ami azért is érdekes, mert a Yabukita ízgazdag, de kemény teának számít, az Okumidori pedig lágy de férfias karakternek. A kettő együtt, plusz a termőhely mégis ezt a tökéletes kerekséget adja. Ez a legjobb kabusecha amit valaha ittam. Kagoshima és Yame sem adja ezt az ízt.

Az Omi teán belül a Tsuchiyama teatermelés 1356-ban kezdődött, amikor Juno, a Jomyoji Templom szerzetese a kyotói Daitokuji Templomból hozott ide tea magvakat és elkezdte művelni.

A zen templomok berkein belül folytatott teatermelés az EDO korban lépett ki a nagyközönség elé. Ez is egy zen emplom, az Eiunji templom szerzetesének, Tenreinek köszönhető, aki széles körben propagálta a tea termesztését. Ekkor nevezték el az ezen a vidéken nőtt teát Akebono teának, ez volt a mai Tsuchiyama tea előde. A Tsuchiyama tea a minőségi kabusecha gyártásáról ismert, ami a teljes termelés kb. 15 %-a. A leginkább használt árnyékolási mód a közvetlen árnyékolás, de van állványos álcahálós árnyékolás is. A Tsuchiyama teatermő terület a kabusecha kategóriában többször elnyerte a Mezőgazdasági Minisztérium Nagydíját. A Tsuchiyama tea neve az Umakouta dalból keletkezett:

 "A lankák fénylenek, Suzuka (hegység) felhős, Tsuchiyamában pedig csak esik." A tájat Hiroshige is megörökítette híres fametszetein.

kabusecha

Asamiya kabusecha okumidori

Asamiya kabusecha okumidori

Asamiya kabusecha okumidori

Asamiya kabusecha okumidori

Asamiya kabusecha okumidori

Asamiya kabusecha okumidori