A japán tea sommelier Florent Weugue is többször szemlézte ezt a teánkat, ami egy különc kamairicha, a tea fajta után a "yamanami kamairicha" やまなみ 釜炒り茶 nevet kapta. Ő már odaáig jutott az önképzésben, hogy saját boltot nyithatott Tokióban, ami valljuk be nem kis dolog, franciaként ő magyarázza el a japánoknak mi a jó tea. Azt mondja, hogy nem volt benne biztos, hogy érdemes a kínálatba felvenni. mert nehéz megérteni ennek a fajtának a jegyeit és aromáit, de végül nagy siker volt.
A fajtát 1965-ben fejlesztették ki Miyazakiban shizuokai, de a helyhez adaptált fajták és Hubeiból származó teák keresztezésével. A gyártó szerint kifejezetten édes, Florent szerint erősen kámforos, némi keserű háttérrel, szerintem meg titokzatos, főleg édes, ami újra és újra megkóstolásra csábít.
A tea a Miyazaki és Kumamoto tartomány határán, az óceántól 80 kilométerre emelkedő 1200 méter magas hegyeken a Gokase nevű régióban terem. A farm teljesen organikus, vegyszermentes, elsősorban kamairichát, oolong teákat és szuper prémium fekete teákat gyárt.
A kamairicha teákról bővebben
itt és
itt olvashat.