Leírás
Kawayanagi Toganoo 

Marukyu-Koyamaen
Kawayanagi Toganoo
nagylevelű árnyékolt japán zöld tea
丸久小山園 川柳栂尾とがのお
A japán tea szülőhelye
Toganoo Shan Kyotótól északra három álomszép zen templom otthona és nem mellesleg a Kyoto környéki tea szülőhelye. Erről bővebben itt és itt olvashat. Ma is itt van az Uji teatermelők zarándokhelye, teaházzal és egy szuvenír fényképezhető teaültetvénnyel. A Toganoo teába ültetve Marukyu-Koyamaen legjobb nyári, nagylevelű (yanagi) teája. Iszapos, iszamos, nagyon zöld, talán édes is, tea bólé bőlére eresztve. Ezt a teát azok isszák, akik a koffeinre érzékenyebbek, de szeretnek minőségi zöld teát fogyasztani. A többiek senchát isznak. Mi is. A kawayanagi a hotelek éttermek teája lehetne, de nem az, mert oda túl jó.
A kawayanagi Toganoo árnyékolt teából, kabusechából készült lágy karakter. Ezt a teát nevezik tévesen bancha néven. Belépés a kawayanagi világába itt>>>>>
Toganoo
A háromból csak eggyel foglalkozunk, azzal, amit Konin császár által történt alapítása idején 774-ben Shinganji Togaobo néven ismertek. A templom életében döntő változást Myoe munkálkodása hozta, aki 1206-ban több nagyhatalmú család és a visszavonult császár támogatását nyerte el az akkor már Kegon buddhista templom fenntartásához. A templom császári rendelettel akkor kapta a Kôzan-ji nevet. A későbbiekben a templomnak mindig sikerült nagyhatalmú patrónusokat maga mögött tudnia, így a Fujiwara klánt, de ez egyúttal veszélyt is jelentett az újra és újra fellángoló belviszályokban. Mint minden kyotói templom ez is többször tűz áldozata lett, de a legnagyobb, 1881-es tűzvészt is túlélte a temlom Myoe (1173-1232) által felállított főépülete és a templom mögötti őserdőben felállított Arany csarnok. Myoe egyszerre volt templomalapító, gyakorlatias gondolkodású tettrekész szervező és a középkor egyik legnagyobb japán költője. Saját bevallása szerint úgy gyakorolta a zen meditációt, hogy a templom sziklaperemére ült a szakadék szélére, mondván így jobban tud koncentrálni.
A teát Japánban először Kyusun és itt, a Kozan-ji kertjében vetették el, praktikusan Japán első teaültetvénye előtt állunk. Mielőtt bárki is túlságosan elérzékenyülne jobb tisztázni, hogy sem klasszikus értelemben vett teatermesztés, sem teatermelés nem folyik ezen az ültetvényen, ez csak egy emlékmű, de annak jó nagy és tökéletesen visszaadja a hely hangulatát.
Az ültetvény melletti úttól jobbra fenn a lombok között a kolostor tűzvészeket átélt főépülete, a meditációs terem, még fölötte egy teaház. A kolostor épülete nagyon is ódon, nem hasonlít az eddig látott, jó karban tartott kiállítótermekhez. Csak mi vagyunk, egy vezető, nyugodtan járjuk körbe a kevés termet, szúette gerendák, eredeti faldíszek.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a karigane elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a karigane világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.
Az alap kiszerelés 100 gramm tasakban, de rendelhető 100 grammos dobozban, 40 grammos dobozban és 200 grammos tasakban.










Értékelések
Még nincsenek értékelések.