Kosár
Az Ön kosara üres

Asamiya matcha Sei no Shiro


  • Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
  • product.gyarto: Seiseido
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: asamiya koicha

9 890.- Ft

Megveszem

matcha hijiri sei no shiro

 Asamiya Matcha Sei no shiro

Magas minőségű matcha elegáns aromával, gazdag édességgel.

Koichaként és usuchaként is elkészíthető. Ajándékozza meg magát egy extravagáns estével..

Versenyeztetett matcha, ami a minőség garanciája, versenyre ugyanis csak olyan teát visznek, ami a legjobbak között bemutatható. Pontosabban matcha katgória nincs a teaversenyeken, de van tencha  (a matcha őröletlen alapanyaga).

Teltség ○ ● ○○○○○ frissítő
Umami ○ ● ○○○○○ fanyar

Ha matchát akarunk inni, akkor érdemes Uji, vagy Yame matchát választani. Persze Ujiban is bele lehet futni karcosabb karakterű teákba és akár Shizuokában is találhatunk Saemidori, vagy más lágy fajtából készített nagyon is elfogadható matchára. A finom matchák édesek, krémesek, illlatosak, teljesek. A fanyarság nem számít hibának, de nem is előny.

Ez az Asamiyában termelt matcha igazi különc (vagy különlegesség).  Gazdag, telt, betölti az egész nyelvet nyugton hagyja  a szájpadlást.  Mégis mindennek ellenére érezhető egy kis fanyarság benne, ami nem finoman, de a földdön tart bennünket.  Először csalódtam benne pont a cseppnyi borsószemnyi cseresség miatt, aztán azon kaptam magam, hogy nap, mint nap vissza kívántam térni ehhez a teához. Hasonlóan az Asamiya gyokuróhoz, teljes, telt, rusztikus, és nagyon izgalmas tea.

Az itt és részletesebben itt bemutatott Omi tea régiójában, matchát is termelnek.  Ez ma már nem nagy szó, mindenhol próbálkoznak a matchával, mert keresett termékké vált.  Az Omi tea (Asamiya tea)

kis hegyi falvainak festői ültetvénye viszont Japán legrégebbi tea vidékének számít, ahol mindig is foglalkoztak matchával. Ez annál is érdekesebb, mert a terület lényegében Uji közvetlen szomszédja, és nagyrészt Uji teaként értékesítik. Innen származik M. Koyamaen JAS igazolással árusított matchája is.

 

asamiya matcha sei no shiro

asamiya matcha sei no shiro

asamiya matcha sei no shiro