Kosár
Az Ön kosara üres

Gaba matcha funmatsucha


  • Eredet: Shizuoka, Japán
  • Gyártási év: 2022
  • Jelleg: magas gaba tartalmú árnyékolt, porrá őrölt zöld tea

9 800.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

Gaba midori funmatsucha porrá őrölt zöld tea

A képen látható doboz helyett idén ugyanezen az áron csupán egy egyszerű, aromazáró tasakban adjuk a teát!! Kérjük szíves megértésüket.

Gaba matcha funmatsucha porrá őrölt zöld tea Shizuokából.

A funmatsucha 粉末茶, azt jelenti, hogy a tea termelő annyira belejön a tea őrlésbe, hogy a végén mindent, ami a keze ügyébe kerül megőröl. Legalábbis a tea levelét mindenképpen. A matcha árnyékolt teából készül és kikerül belőle a levélszár, levélnyél, levél erezet (!) az így létrejött négyzetes levélfoszlányokból a tenchából őrlik a matchát.  Már többször írtunk róla, hogy a mai matcha őrületben a piacon lévő matcha alig pár százaléka igazi matcha.  A többi csak őrölt tea  - ahogy a debreceni dandárparncsnok mondta volt, miközben elmajszolt egy matcha kekszet - "darált tea".

Az itt nem látható tea árnyékolt teából származik egy BIO minősítésű shizuokai ültetvényről, aminek a neve sokat sejtetően Hattori. A tea szedését követőne nem készítettek belőle tenchát, ellenben elvonták tőle az oxigént, aminek eredményeképpen megugrott a GABA tartalma.  Itt annyira  megugrott, hogy kiugrott a leveleket tartalmazó zsákból. Hivatalosan akkor nevezhetünk Gaba teának egy teát, ha a GABA tartalma eléri a 150 mg / 100 g értéket.  A tajvani gaba oolongoknak általában 200 mg, ennek a teának 520 mg/100 g a GABA tartalma. 

A magas gaba tartalom annak is köszönhető, hogy nem tencha alapot készítettek belőle, így nem került ki belőle a levélerezet, ami a gaba otthona a teán belül. Aki megkóstolja, ne számítson a Koyamaen gabaron matchára, ami egy igazi matcha. Sokkal inkább egy nagyon jól iható gaba löketre.

 

funmatcsucha

A tea az idén piros csomagolásban érkezik.