Kosár
Az Ön kosara üres

Shinmatcha Hatsu Enishi


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Első szedésű, friss gőzölt japán zöld tea
  • Elkészítési mód:


     


20 890.- Ft

Megveszem

sinmatcha hatsu enishi 1

Szezonális matcha, ami májustól kapható amíg a készlet tart.

A shinmatcha különleges élmény. A friss japán teák (shincha) bemutatásának célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.
A shinmatcha arany fokozata a Kin teljes neve Hatsu Enishi azt jelenti: "egy új karma kezdete". Íze olyan intenzitású, hogy fél órával a tea elfogyasztása után is a szánkban bolyong. Matchából talán a Kiunra emlékeztet. Az egyik legfinomabb elérhető tea.


Tudnivaló az is, hogy a tengerentúli nagykereskedőknek, így nekünk is szinte sorba kell állnunk azért, hogy ebből a teából kaphassunk.  
Elkészítéséhez használjon 85 Co-os lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, 8-9 gramm (egy szűk evőkanálnyi) teát, előmelegített teaszettet.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, hűtőszekrényben 5 Co-on!

sinmatcha hatsu enishi

sinmatcha hatsu enishi

 

 

 

sinmatcha hatsu enishi 2

sinmatcha hatsu enishi 3

sinmatcha hatsu enishi 4

sinmatcha hatsu enishi

sinmatcha hatsu enishi 5