Kosár
Az Ön kosara üres

Hoshitea Shinmatcha


  • Eredet: Yame, Japán
  • product.gyarto: Hoshino Seichaen
  • Gyártási év: 2022
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


6 980.- Ft

Megveszem

 

Shinmatcha Hoshitea - Matcha Nouvelle -  új teából készült matcha

Hoshiea Shinmatcha új teából készült friss matcha

 

Szezonális matcha, ami májustól kapható amíg a készlet tart.

A shinchának, az új japán teának külön naptárja van, ilyenkor az idő (minden eltelt) nap elvesztegetett pénz. A Hoshitea shinchát idén 2022-ben április 12-én szedték. A shinmatchát május 20-án mutatták be.

  A shinmatcha az első teából a shinchából frissen készített tea.  Japánban nagyon kevés cég készít ilyen teát. Csak a legjobb, felkészült cégek tudnak olyan friss matchát készíteni, ami élvezhető, fogyasztható, aminek karaktere nem üt el a cég többi teájától. A friss japán teák (shincha) bemutatásának célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.

A két már régóta forgalmazott shinmatcha mellett két éve a Hoshitea shinmatcháját mutatjuk be a nyugati világban mi egyedül kínálunk ilyet. 

Az egyik legfinomabb elérhető tea. 

 

Shinmatcha hoshitea powdered green tea Shinmatcha hoshitea powdered green tea

A shinchának, az új japán teának külön naptárja van, ilyenkor az idő (minden eltelt) nap elvesztegetett pénz. A Hoshitea shinchát április 12-én szedték és pár napja van készen.  A shinmatchát május 20-án mutatják be.  Marukyu-Koyamaen shincha és shinmatcha május első fele, közepe felé lesz kész a szállításra, hozzánk tehát várhatóan május végén, vagy kicsivel hamarabb érkezik meg.

marukyu Koyamaen Shinmatcha hatsu Enishi

Hoshiea Shinmatcha új teából készült friss matcha

Hoshiea Shinmatcha új teából készült friss matcha

Hoshiea Shinmatcha új teából készült friss matcha

Hoshiea Shinmatcha új teából készült friss matcha

Hoshiea Shinmatcha új teából készült friss matcha    

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>

Képek a hagyományos árnyékolású tencha ültetvényről

hoshitea shincha

hoshitea shincha

hoshitea shincha