Kosár
Az Ön kosara üres

Shinmatcha Hoshitea


 • Eredet: Yame, Japán
 • product.gyarto: Hoshino Seichaen
 • Gyártási év: 2020
 • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
 • Elkészítési mód:

  Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


7 590.- Ft

Megveszem

 

Shinmatcha Hoshitea -  új teából készült matcha

Shinmatcha hoshitea powdered green tea

 

Szezonális matcha, ami májustól kapható amíg a készlet tart.

  A shinmatcha az első teából a shinchából frissen készített tea.  Japánban nagyon kevés cég készít ilyen teát. Csak a legjobb, felkészült cégek tudnak olyan friss matchát készíteni, ami élvezhető, fogyasztható, aminek karaktere nem üt el a cég többi teájától. A friss japán teák (shincha) bemutatásának célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.

A két már régóta forgalmazott shinmatcha mellett most a Hoshitea shinmatcháját mutatjuk be a nyugati világban mi egyedül kínálunk ilyet.  Az egyik legfinomabb elérhető tea. 

 Tudnivaló az is, hogy a tengerentúli nagykereskedőknek, így nekünk is szinte sorba kell állnunk azért, hogy ebből a teából kaphassunk. 

 

Shinmatcha hoshitea powdered green tea Shinmatcha hoshitea powdered green tea marukyu Koyamaen Shinmatcha hatsu Enishi    

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>