Szezonális matcha, ami májustól kapható amíg a készlet tart.
A shinmatcha különleges élmény. A friss japán teák (shincha) bemutatásának célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.
A shinmatcha arany fokozata a Kin teljes neve Hatsu Enishi azt jelenti: "egy új karma kezdete". Íze olyan intenzitású, hogy fél órával a tea elfogyasztása után is a szánkban bolyong. Matchából talán a Kiunra emlékeztet. Az egyik legfinomabb elérhető tea.
Tudnivaló az is, hogy a tengerentúli nagykereskedőknek, így nekünk is szinte sorba kell állnunk azért, hogy ebből a teából kaphassunk.
Elkészítéséhez használjon 85 Co-os lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, 8-9 gramm (egy szűk evőkanálnyi) teát, előmelegített teaszettet.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, hűtőszekrényben 5 Co-on!
sinmatcha hatsu enishi