Kosár
Az Ön kosara üres

Liebig original yerba mate


  • Eredet: Argentína
  • product.gyarto: Cooperativa Liebig
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: szárral kevert nem poros mate tea

3 890.- Ft

Megveszem

Liebig original yerba mate

Liebig original yerba mate

A Liebig tipikus mate történet. Az őslakosok által felfedezett gyógynövényt, teát, afrodiziákumot natív, primitív körülmények között szedték,dolgozták fel és fogyasztották a XIX. század második feléig.

A XX. század elején különösen az I. világháború befejeztével német, lengyel, ukrán és olasz bevándorlók érkeztek Argentína távoli, elhagyatott vidékére, hogy úttörő telepesként új hazát alapítsanak. Sok ma ismert mate márka alapjait ekkor fektették le.  Kitűnik ezek közül a Colonia Liebig, amit német bevándorlók alapítottak, amelynek gazdasági keretét egy máig működő szövetkezet a Cooperativa Liebig alkotta. A Liebig szövetkezet mindenféle helyi mezőgazdasági termékkel, többek között kukoricával és yerba matéval kezdett foglalkozni. A mate feldolgozásához minden eszközt, gépet maguk hoztak létre kiépítve a másodlagos feldolgozóipart is.

A Liebig nagyon híres Argentínában, a szövetkezeti mozgalom szinonimájának számít. A telepen kétezren élnek, 2017-ben az ukrán elnök is meglátogatta.

A Liebig yerba mate gyárainak két fő márkája van: a Playadito és a Liebig.  Ezt az arany csomagolású Original Liebig matét a szövetkezet megalapításának 90. évfordulójára adták ki.  A Liebig maték lágyak, könnyed, jól fogyasztahtó teák, híresek kis portartalmukról.  Szárral kevert, de csaknem pormentes mate a kényes ízlésűeknek. 

 

Liebig original yerba mate

 

Liebig original yerba mate

Liebig original yerba mate