Kosár
Az Ön kosara üres

Chikusendo kazuho chasen


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártási év: 2022
  • Jelleg: Különleges minőségű teafelverő

16 900.- Ft / db

Megveszem

chikusendo kazuho chasen  

A Chikusendo egy chasen gyártó manufaktúra Takayamában a világ chasen fővárosában.  Ismert, jól csengő név, a minőpség szinonimája. A manufaktóra tulajdonosa Keizo Kubo, a vele készült interjút itt olvashatják. A kazuho chasen űltalában 70-80 szálas, usucha és koicha készítésére is alkalmas. A Chikusendo chasen megfelelő használat és karbantartás mellett akár másfél évig, vagy tovább is tart.  

írtunk.

Megjegyzés:

2019-ben drámaian megemelkedett a chasenek ára és ez a forint romlásával még inkább érzékelhetővé vált. Miközben a rövid életű kínai chaseneket fillérekért árulják - és ezzel eldobható tárgyá silányítják - a kevés megmaradt japán manufaktúra nem bír a hazai és főleg kínai rendelésekkel - az árak meredeken nőnek. 

chasenről bővebben itt 

 

A chasen fajtái a következőek

A különféle teaiskolák eltérő esztétiaki és gasztronómiai értéket tulajdonítanak  hab minőségének.

Az Urasenke usucháját úgy kívánatos elkészíteni, hogy az nagyon apró buborékokkal a lehető legfinomabb habot mutassa, ez a modell terjedt el nyugaton is. Az Omotosenke szerint a matcha félig legyen csak habos, az öntet egyik fele legyen hab nélküli.  Megjegyzem, hogy ez utóbbi nagyon finom, különleges ízű matcha. A koichához jobb a kevesebb, erősebb szálú chasen használata, usuchához értelemszerűen a finomabb a legjobb -  elvileg...  Mivel nem jellemző, hogy a mindennapi matcha ivó többféle chasent is tartson otthon, a leginkább elterjedt forma a Kazuho és a Tsuneho.

16 szálas 平穂  Heiho Koicha  
32 szálas 荒穂 Araho Koicha  
48 szálas 中荒穂 Naka araho Koicha  
64 szálas 常穂・並穂  Tsuneho avagy Namiho Koicha és usucha  
68~74 szálas 数穂・繁穂 Kazuho, avagy Binho usucha  
75~80 szálas 八十本立 Yasohonryu szó szerint nyolcvan szálas      usucha  
81~95 szálas 百本立 hyaku hontate  szó szerint száz szálas usucha  
96~120 szálas 百二十本立 sz szerint 120 szálas usucha  

 

chasen fajták

  chikusendo kazuho chasen   chikusendo kazuho chasen   chikusendo kazuho chasen   chikusendo kazuho chasen   chikusendo kazuho chasen   chikusendo kazuho chasen   chikusendo kazuho chasen   chasen alapanyag szárítás kubo komakichi chasen