Kosár
Az Ön kosara üres

Ido koreai teáscsésze


  • Eredet: Korea
  • Gyártási év: 2000
  • Jelleg: koreai, mázas matcha teáscsésze

37 900.- Ft / db

Megveszem

koreai ido matcha teáscsésze  

Remek Ido  teáscsésze a híres koreai keramikus, Lee Bi Zuo kerámia műhelyéből. 

A csésze 14,3 cm átmérőjű, 8,2 cm magas. 

Az "Ido" chawan az első és legjellegzetesebb formájú teáscsésze a matcha elkészítésére. Ezzel a névvel illették a koreai mesterek által készített felfelé nyíló csészéket.  Ezek általában jóval nagyobb csészék, mint a többi kerámiastílus alapformái. "Első az Ido, második a Raku, harmadik a Karatsu" - mondták volt.  Az Ido eredetileg egy hétköznapi, értéktelen kerámiafajta volt a Joseon dinasztia Koreájában  (1392-1910). Japánba a kora középkorban került el, majd a Momoyama korban már vezető csészeformának számított. (1568-1603)

Amikor a kezünkbe veszünk egy keleti műtárgyat, általában csalódunk, ennyi?? Gyakran kicsinek érezzük, gyakran fakónak, jellegtelennek látjuk.  Egy kicsit szoktatnunk kell a szemünket, hogy észrevegyük nagyon is nyilvánvaló szépségeit.  Így vagyunk már majd mindennel.  A chipsek íze elnyomja  a természet valódi ízeit, a tv és a reklámok túlszínezett világa elveszi a látásunkat a való világról.

A Hagi kerámiát Koreából "elcsábított" koreai keramikusok alapították Japánban. Ezen a csészén jól látható az eredeti koreai ízlés, ami mindig a légies, áttetsző felé mutat.

 

Az ido csészéről bővebben itt olvashatnak.

  koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze   koreai ido matcha teáscsésze

koreai ido matcha teáscsésze