Kosár
Az Ön kosara üres

Agano türkiz mázas japán teáskanna


  • Eredet: Fukuoka, Japán
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: Mázas japán teáskanna

27 900.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

Agano türkiz mázas japán teáskanna  

Shibuya Deishi műhelyében és pecsétjével készült nagy Hagi stílusú japán teáskanna.

Az Agano yaki 上野焼 Fukuoka, azon belül Fukuchi kerámiája. A ma is ismert nagy japán kerámiastílusok és központok (eltekintve a hat ősi központtól) sokszor a tea aranykorában, egy-egy teás művelő és kedvelő nagyúr támogatásával jöttek létre.  Ő is akarta, hogy legyen néki saját kerámiája.  Ehhez esetenként nem átallottak más vidékek keramikusait elcsábítani (praktikusan elrabolták őket). Az Agano kerámia a vidék nagyura Hosokawa Tadaoki (細川 忠興) támogatásával jött létre. Színes, nagyon elegáns, nemes kerámia stílus. Akármilyen hihetetlen, én már láttam NEM TÜRKIZZÖLD agano kerámiát is. 

   Az Agano könnyen megdobogtatja az európai vásárlók szívét. A shino mellett ennek a kerámiastílusnak a technikája terjedt el a hatvanas-hetvenes években a nyugati keramikusok között, itthon is több egész magas színvonalú adaptációjával találkozhattunk.

Agano türkiz mázas japán teáskanna   Agano türkiz mázas japán teáskanna   Agano türkiz mázas japán teáskanna   Agano türkiz mázas japán teáskanna   Agano türkiz mázas japán teáskanna   Agano türkiz mázas japán teáskanna   Agano türkiz mázas japán teáskanna